Încă un traseist politic de la PNL se alătură în campanie candidaților de la PSD. Primarul comunei Peștișu Mic îi părăsește pe liberali pentru că nu fac ședințe de partid și cu speranța că va primi mai mulți bani de la Guvern

Înghesuit de nevoile financiare ale comunei și supărat pe colegii de la PNL că nu fac ședințe de partid, primarul comunei Peștișu Mic, Leorean Voina, spune că îi susține pe candidații PSD la alegerile europarlamentare. Pe modelul altor aleși locali, care au „migrat” cu sufletul la alt partid, păstrându-și carnetul de membru de la formațiunea pe listele căreia au fost aleși, Leorean Voina nu demisionează din PNL, ca să nu-și piardă mandatul. 

„M-am supărat că nu fac ședințe, e dezastru în organizația județeană a PNL. Deci, de doi ani de zile să faci numai o ședință, nu e în regulă. Dar, problemele sunt mai multe. Cetățenii comunei mi-ai cerut să candidez în 2020 de la PSD”, a declarat primarul comueni Peștișu Mic.  

Întrebat dacă și nevoia de a primi mai mulți bani de la Guvern l-a determinat să susțină candidații PSD, acesta a spus:

„Și asta e problema. Am nevoie de 700.000 de lei pentru persoanele cu handicap. Nu știu ce voi face. Am două variante, să concediez jumătate dintre angajați sau să le reduc cu 50% salariile la toți. Am 400.000 de lei, nu am de unde să scot toată suma.”

Leorean Voina a mai precizat că are și alte motive care l-au făcut să-i abandoneze pe liberali, în ultima săptămână de campanie electorală. Unul dintre ele ar fi că Rareș Bogdan, candidatul de pe primul loc al PNL, a atacat primarii pe tema pensiilor speciale, pe vremea când era moderator la TV.

„Și domnul Rareș Bogdan, marele moderator, a dat în noi la televizor de n-ai văzut. Noi am cerut prima dată pensii speciale, după care doi ani vechime la mandat, să ieșim mai repede la pensie. A dat în noi la televizor, de n-ai mai văzut. Cu ce l-am încurcat pe el?”

În 2008 Leorean Voina a fost ales primar din partea fostului PNG. A trecut la PNL în 2012 și este al treilea primar de comună care părăsește acest partid în ultimele luni. Nu a demisionat din PNL, deoarece acest lucru ar duce la pierderea mandatului, conform legilor în vigoare. 

Contactat pe acest subiect, președintele PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuș, a declarat că primarul comunei Peștișu Mic va fi exclus din partid, considerând că gestul său este lipsit de onoare. 

Sursa foto: adevarul.ro

Adauga comentariu