Încă un cioban a fost dat dispărut de familie, în Munții Godeanu. În urmă cu trei săptămâni, dispărea un coleg de-al lui, în același masiv

Polițiștii hunedoreni sunt în căutarea unui bărbat de 53 de ani, care a fost dat dispărut de familie. Ioan-Sonel Popa (foto stânga) muncea ocazional la stânele din zona Munților Godeanu, iar în 3 iulie a plecat de la stână și nu s-a mai întors. 

„În data de 06.07.2020, Poliţia Municipiului Orăştie, a fost sesizată de către un bărbat, din comuna Orăștioara de Sus, judeţul Hunedoara, cu privire la faptul că, în seara zilei de 03.07.2020, în jurul orei 2100, colegul său, POPA IOAN-SONEL în vârstă de 53 de ani, care îl ajuta la munci ocazionale, a plecat de la stâna din muntele Godeanu de pe raza localității Grădiștea de Munte, fără a-l anunța în prealabil, dar nu a ajuns la domiciliul său și nu se cunoaște locația unde s-ar putea afla în prezent”, a transmis Carla Strujan, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara. 

În momentul dispariției, bărbatul era îmbrăcat cu o bluză cu mânecă lungă de culoare verde deschis (vernil), pantaloni de trening negri cu dungi roșii și era încălțat cu cizme din cauciuc de culoare neagră. Ioan-Sonel Popa a fost dat în urmărire națională. 

Și Petru Adrian Onu, un cioban care a dispărut în Munții Godeanu din data de 22 iunie, este căutat de polițiști. Bărbatul a fost căutat la toate stânele din zonă, dar și din județul Gorj, fără niciun rezultat. Petru Adrian Onu, în vârstă de 40 de ani, este din comuna Boșorod și a pornit pe munte ca să călăuzească alți trei ciobani cu turmele de oi la o pășune din Muntele Branu. I-a abandonat pe cei trei pe traseu spunându-le că va reveni, dar nu s-a mai întors. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, Carla Strujan, niciunul dintre cei doi ciobani nu are telefon mobil. Aceasta a mai precizat că între cei doi ciobani nu există vreo legătură de rudenie sau stâna la care munceau. Totodată, căutările se desfășoară avându-se în vedere toate pistele posibile, inclusiv plecarea la stâne din alte județe.

Polițiștii au făcut apel la persoanele care dețin date utile anchetei să apeleze numărul de urgență 112 sau să sesizeze cea mai apropiată unitate de Poliție.

Citește și: Ciobanul dispărut în Munții Godeanu a fost dat în urmărire națională

 

Adauga comentariu