Încă două cazuri de coronavirus în România. Unul dintre ele este un bărbat din Maramureș, internat la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj

Trei cazuri de coronavirus au fost confirmate în România: unul în județul Gorj, ieri și două astăzi: unul în Baia Mare, județul Maramureș și unul în județul Timiș. Bărbatul din Maramureș este internat la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, are 45 de ani, lucrează ca sudor și s-a întors din Italia cu simptome ușoare, respectiv probleme respiratorii. Pacientul a venit din afara zonei carantinate din Italia. Bărbatul din Maramureș a fost la doctor în Italia, în 25 februarie, unde a primit tratament simptomatic. Acesta a plecat apoi în România, unde ajuns cu febră, s-a internat la Clinica de Boli Infecțioase din Maramureș, de unde a fost transferat apoi la Cluj.

Pacientul internat în Cluj a fost testat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj. Aici se mai află un pacient în vârstă de 22 de ani, suspect de coronavirus. Și acesta s-a întors din Italia, cu simptome ușoare. În cazul celui de-al doilea suspect internat la Cluj nu se cunosc încă rezultatele. 

Al doilea caz confirmat astăzi este o femeie de 38 de ani din Timișoara. Ea a mers la Bergamo - Italia, pe 25 februarie și a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testată și a mers acasă în izolare. 

În cazul primului pacient diagnosticat cu coronavirus, gorjeanul de 25 de ani, acesta nu mai are boala. A fost testat astăzi, iar rezultatul a ieșit negativ. Testul va fi repetat peste 24 de ore. Dacă rezultatul va fi din nou negativ, bărbatul va fi externat. 

În județul Cluj sunt 521 persoane autoizolate la domiciliu, toate sunt asimptomatice și provin din zonele de risc, respectiv Italia.

În Cluj, au ajuns kiturile de testare coronavirus, astfel că începând de astăzi se pot face testări și la Spitalul de Boli Infecțioase.

„Spitalul de Boli Infecțioase este pregătit pentru preluarea pacienților, inclusiv din punct de vedere al diagnosticării și al circuitelor. Am separat circuitul de ceilalți pacienți. Avem stoc asigurat pentru echipamentul de protecție.

Orice persoană care se întoarce din zonele de risc și prezintă simptome ușoare necesită investigare în Spitalul de Boli Infecțioase.

Avem o capacitate de testare a 100 de persoane. Am testat 14 persoane din zonele cu risc, toate testele au fost făcute la Institutul Matei Balș. Astăzi avem primele două teste care se fac la Cluj”, a declarat Violeta Briciu, director medical al Spitalului de Boli Infecțioase.

Adauga comentariu