IMPORTANT. Tribunalul Hunedoara și Judecătoria Deva se mută într-un sediu nou. Cum vor funcționa cele două instanțe în perioada următoare

Pentru că sediul în care funcţionează Tribunalul Hunedoara şi Judecătoria Deva intră într-un proces de reabilitare, cele două instanţe se mută într-un spațiu nou, situat în Deva, pe Ca­lea Zarandului, nr. 73 (fosta Strada Dorobanţilor, nr. 34). În perioada următoare, cele două instanțe vor funcționa după un program special, astfel încât, să poată fi asigurat transferul de la un sediu la altul. 

Reprezentanții Tribunalului Hunedoara au transmis un comunicat, în care au detaliat modul în care se va desfășura activitatea la cele două instanțe, până când transferul acestora se va realiza integral: 

În perioada 14.05.2021 – 28.05.2021 se vor soluţiona doar cauzele care au caracter urgent, potrivit legii şi în funcţie de specificul fiecărei secţii. Astfel, în perioada 17.05.2021 - 28.05.2021, în cauzele urgente ale ambelor secţii civile din cadrul Tribunalului Hunedoara, citarea se va face la sediul actual al Tribunalului Hunedoara, sala nr. 120, iar în cauzele urgente ale secţiei civile din cadrul Judecătoriei Deva citarea se va face la sediul actual al Judecătoriei Deva, sala nr. 24.

După data de 17.05.2021, în cauzele penale urgente citarea se va face la noul sediu, respectiv sala nr. 121 pentru Secţia penală a Tribunalului Hunedoara şi sala nr. 13 pentru Secţia penală a Judecătoriei Deva. Din data de 17.05.2021, activitatea compartimentelor Arhivă şi Registratură ale Tribunalului Hunedoara se va desfăşura la noul sediu, iar Arhiva de falimente va funcţiona din data de 24.05.2021 la noul sediu. Din data de 31.05.2021, activitatea compartimentelor Arhivă şi Registratură ale Judecătoriei Deva se va desfăşura la noul sediu. În perioada 17.05.2021 – 28.05.2021, toate acțiunile judecătorești sau orice alte acte vor fi depuse la cele două instanțe prin mijloace de comunicare la distanță, respectiv:

  • pentru Tribunalul Hunedoara (pentru corespondenţă administrativă - e-mail: tribunalul.hunedoara@just.ro   iar pentru transmiterea de acte la dosare, acţiuni, întâmpinări, precizări de acţiuni, etc. - e-mail:  tr-hunedoara-reg@just.ro );
  • pentru Judecătoria Deva (pentru corespondenţă administrativă şi transmiterea de acte la dosare, acţiuni, întâmpinări, precizări de acţiuni, etc. - e-mail: judecatoria.deva@just.ro );
  • sau, personal, în urnele special amenajate, separat pentru fiecare instanţă şi amplasate la intrarea în NOUL sediu, situat în Deva, Calea Zarandului, nr. 73, în intervalul  orar 8,30 – 11,00.

În această perioadă, studiul dosarelor nu va fi permis decât în format electronic, utilizându-se aplicația electronică a dosarului pe bază de parolă și utilizator (prin accesarea www.tribunalul.hunedoara.ro ), cu programare online prealabilă şi obligatorie, prin accesarea computerelor puse la dispoziția publicului şi asistat de personalul arhivei, în intervalul orar 09,00 - 11,00, de luni – joi. Procedura de lucru efectivă a compartimentelor din cadrul Tribunalului Hunedoara şi a Judecătoriei Deva este stabilită prin DECIZIA PREŞEDINTELUI TRIBUNALULUI HUNEDOARA Nr. 17 din data de 15 aprilie 2021, fiind disponibilă pe portalul instanţei.
Biroul de informare și relații publice din cadrul Tribunalului Hunedoara poate fi contactat în această perioadă exclusiv prin intermediul telefonului (0736630072), în zilele de luni – joi, între orele 8,00-14.00 sau la adresa de e-mail: ildiko.glaman@just.ro .

În ceea ce priveşte cauzele aflate pe rol, care nu au un caracter urgent, potrivit legii, şi în care au fost stabilite termene de judecată, la actualul sediul, acestea vor fi preschimbate cu termene noi, începând cu data de 31.05.2021, la sediul nou din Deva, Calea Zarandului, nr. 73, pe intervale orare, pentru a preveni aglomerarea şi combaterea răspândirii Covid-19, cu păstrarea aceluiaşi număr al sălii de judecată. Lista dosarelor cu termenele de judecată care au fost preschimbate se va afișa pe portalul fiecărei instanțe.

Începând cu data de 01.06.2021, Tribunalul Hunedoara şi Judecătoria Deva își vor desfășura întreaga activitatea la noul sediu, situat în municipiul Deva, Calea Zarandului, nr. 73 (fosta Strada Dorobanţilor, nr. 34), judeţul Hunedoara. Înțelegem că pe perioada mutării sediului este afectată activitatea de judecată, astfel, ne cerem scuze pentru situația creată și adresăm rugămintea tuturor justițiabililor, cât și avocaților implicați în cauzele aflate pe rolul celor două instanțe, să manifestate înțelegere în acest sens.

 

Adauga comentariu