IMPLOZIE în PNL, după rezultatul Referendumului. Președintele liberalilor hunedoreni CERE sancționarea liderilor partidului care au atacat conducerea PNL

Liderul PNL Hunedoara, Lucian Heiuș, consideră că eșecul referendumului îi revine PSD, despre care spune că este principalul vinovat pentru faptul că oamenii nu au ieșit la vot.

„Eu am fost un susținător al modificării Constituției și regret că nu s-a făcut cvorumul pentru a putea fi modificat în Constituție faptul că, în România, căsătoria este între un bărbat și o femeie. Din păcate, PSD, care a fost organizator și inițiatorul acestui referendum, nu a reușit să organizeze în așa fel încât mediatizarea și conștientizarea importanței acestei prevederi în Constituție să ducă la ieșirea la vot a unui număr foarte mare de români. Pe de altă parte, poate să fie și un semnal dat de către poporul român la adresa lui Liviu Dragnea și a PSD, care și-au asumat și au acaparat această inițiativă civică”, susține Heiuș.

Ruptură în PNL, după referendum 

Un mesaj postat pe paginile de Facebook ale mai multor lideri ai formaţiunii spune că actuala conducere propune o politică retrogradă. Astfel, în PNL apare prima „fractură” după referendum. 

„Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouă aventură și către un nou eșec politic, care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu unește, ci dezbină. Nu modernizează, ci propune o politica retrogradă. #Ajunge”, este mesajul postat, duminică seară, pe Facebook, de liberalul Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei. Un mesaj similar a transmis şi de Alina Gorghiu, fostul lider al PNL, dar și de Cezar Preda și Mihai Voicu.

Președintele liberalilor hunedoreni nu este de aceeași părere. El spune că semnatarii acelui mesaj postat pe facebook sunt persoane care nu au dovedit „niciodată” că au suportul populației.

„Din păcate, cele patru-cinci persoane care au ieșit cu acea postare nu sunt mari lideri ai PNL, nu sunt oameni care în spatele lor să aibe organizații, filiale județene, să aibe un număr mare de voturi. Sunt niște oameni care au ocupat de-a lungul timpului poziții în conducerea partidului, dar niciodată nu au dovedit că au și suportul populației. Alina Gorghiu a fost președintele numit al partidului, nu ales. Cel mai prost scor al partidului a fost făcut sub conducerea dumneaei, de 19%, în 2016. Aceste ieșiri ale lor sunt doar frustrări pe care le au, pentru că astăzi constată că în PNL vine o nouă generație de lideri, care au într-adevăr valoare și reprezintă ceva în zonele țării de unde sunt aleși”, mai declară Lucian Heiuș.

Potrivit acestuia, săptămâna aceasta, la București, va avea loc ședința Biroului Politic Național, în care se va lua în discuție sancționarea lui Alina Gorghiu, Cezar Preda, Cătălin Predoiu și Mihai Voicu.

„Noi, joi, o să avem Biroul Politic Național, unde se va lua în discuție și o posibilă sancționare a acestor colegi ai noștri. Prea mult în PNL acceptăm ca membrii de partid care își doresc funcții eligibile la tot felul de alegeri, când sunt nemulțumiți de ceva, în loc să discute în cadrul partidului, iasă și postează pe facebook. Acest mod de a face politică și de a se poziționa chiar ca și opoziție în cadrul unui partid trebuie să înceteze. Din punctul meu de vedere, acești lideri ar trebui să fie sancționați. Nu excluși din partid, ci doar sancționați, pentru a fi un semnal și pentru ei și pentru alți oameni să înțeleagă că toate disputele pe care noi le avem, toate pozițiile de multe ori contradictorii, trebuie tranșate printr-un vot, în cadrul structurilor partidului”, spune președintele PNL Hunedoara, Lucian Heiuș.

Adauga comentariu