Împăcare „istorică” între primarul Devei și fostul viceprimar. Răzvan Mareș: „Eu vreau să îmi cer iertare tuturor”. Oancea: „În sufletul nostru, fiecare ne cerem scuze pentru greșelile pe care, de multe ori, le-am făcut unii față de alții”

După aproape doi ani în care Consiliul Local a fost „câmp de război”, totul pare să revină la normalitate, ba chiar la spiritualitate. Luptele din primarul Florin Oancea și fostul viceprimar Răzvan Mareș par că au luat sfârșit. Primul pas a fost făcut de Mareș, care și-a cerut iertare tuturor aleșilor locali, dar și primarului, pe care l-a și felicitat pentru modul în care administrația locală a împodobit orașul.

„Domnule primar, vreau să vă felicit pentru modul în care cred că va arăta Deva de sărbători. Felicitări! Am fost prin Deva, am văzut ce s-a montat, am văzut ce s-a făcut. Mă bucur să văd că anul acesta Deva va arăta la nivelul marilor orașe din România. Toți care ați contribuit la acest lucru meritați aceste felicitări. În altă ordine de idei, fiind în Postul Crăciunului - cu toate că nu numai în post trebuie să fim mai buni, ci permanent -, fiind un final de an și un bilanț, eu vreau să îmi cer iertare tuturor, dacă v-am greșit în ședințele de Consiliu Local, dacă am jignit pe cineva fără să vreau. Vreau să fiți convins, domnule primar, că dacă am avut uneori puncte de vedere diferite, nu a fost pentru că am ceva împotriva dumneavoastră, ci pentru că acesta a fost crezul meu, convingerea mea, și cred că diversitatea de idei și lucrurile spuse argumentat nu ar trebui să deranjeze pe niciunul dintre noi”, a spus consilierul local Răzvan Mareș, în ședința de Consiliul Local. 

Fostul viceprimar Răzvan Mareș a avut chiar și o inițiativă spirituală: la începutul fiecarei ședințe de Consiliu Local Deva, după intonarea Imnului de stat, președintele de ședință să rostească „Tatăl Nostru”.

„Am să închei cu o propunere către colegii consilieri locali și către dumneavoastră. Este o propunere văzând pe Internet ce se întâmplă în Congresul american. Aș vrea ca propunerea mea să devină o cutumă în CL Deva, în viitor. Vă propun ca după intonarea imnului de stat, să spunem un Tatăl Nostru și o scurtă rugăciune de câteva secunde, ca Dumnezeu să ne lumineze mintea în luarea deciziilor pe care noi le votăm în Consiliul Local. Președintele de ședință, după intonarea Imnului de stat, să spună un Tatăl Nostru, pentru că eu cred că ne-ar prinde bine tuturor un pic de credință și de energie spirituală și în cadrul Consiliului Local Deva”, a mai spus Mareș.

Replica primarului a fost în ton cu discursul lui Răzvan Mareș. 

„Vă mulțumesc domnule consilier Mareș pentru felicitări. Să știți că felicitările nu mi se adresează doar mie. Într-adevăr, sper că în această iarnă Deva va arăta foarte bine, pentru că ne-am străduit. Felicitările aparin în egală măsură și colegilor din executiv, care s-au implicat, dar și dumnneavoastră, tuturor consilierilor locali, care ați aprobat sumele de bani pentru ca în această iarnă Deva să arate foarte frumos din punct de vedere al pavoazării. Vizavi de discuțiile care uneori, poate, au depășit anumite limite, este adevărat că uneori au fost și momente mai tensionate în Consiliul Local... Mă bucur că și dumneavoastră ați ajuns la această concluzie, că este nevoie de armonie, de conlucrare, de transparență. Același lucru îmi doresc și eu. Cred că apropiându-ne de Sfintele sărbători, sărbătoarea Nașterii Domnului, în sufletul nostru, fiecare ne cerem scuze pentru greșelile pe care, de multe ori, poate neintenținoat, le-am făcut unii față de alții. Sunt de acord cu propunerea dumneavoastră de a spune o rugăciune, să o spunem din suflet, și sunt convins că în perioada următoare conlucrarea va fi una mult, mult îmbunătățită. Îmi doresc acest lucru, cred că fiecare dintre dumneavoastră își dorește acest lucru”, a spus Florin Oancea.

Adauga comentariu