Imaginile care pot da fiori de groază șoferilor. Drumul național Deva - Oradea, mai rău decât un drum forestier

Câteva fotografii publicate pe o rețea de socializare, cu drumul național (DN) 76, Deva - Oradea, le pot da fiori de groază șoferilor. Șoseaua arată ca după bombardament, este plină de gropi și de noroi. Potrivit celor de la Pro Infrastructura, segmentul de drum avariat se află în zona localității Vârfurile, județul Arad, la limita cu județul Hunedoara. În anii trecuți, DN 76 a fost parțial modernizat.

„Atenție, imagini cu puternic impact emoțional! Nu este vorba de vreun drum forestier în creierii munților sau un teatru de operațiuni militare. Fotografiile atașate arată situația actuală de pe DN76 Deva-Oradea, în zona localității Vârfurile. Reabilitarea sectorului surprins în poze (33 km între Ștei și Vârfurile) a început în 2012 și este încă departe de finalizare. Contractul a fost reziliat în 29.11.2017 (la stadiu de execuție 80%) și nici până astăzi nu a fost scos din nou la licitație! Mai gravă decât starea execrabilă a carosabilului este nepăsarea totală a celor direct responsabili din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Compania de Drumuri nu este capabilă nici măcar să cârpească temporar câteva sute de metri (până când va selecta un nou constructor). În schimb, toți directorii perindați la vârful instituției se laudă că vor să preia autostrăzi și centuri rutiere pentru a le finaliza în regie proprie. Indolența, incompetența și disprețul față de cetățenii care le plătesc salariile grase ne scutesc de alte comentarii. Solicităm de urgență prim-ministrului Viorica Dăncilă (că practic nu avem ministru la Transporturi) să demită conducerea CNAIR și să o înlocuiască cu una ceva mai responsabilă”, au scris cei de la Asociația Pro Infrastructura la fotografiile publicate pe pagina lor de Facebook. 

Asociația Pro Infrastructura este o organizație non-guvernamentală, non-profit, care monitorizează cele mai importante proiecte de infrastructură aflate în construire. Scopul acestor monitorizări este informativ și analitic, se precizează pe site-ul asociației.

Adauga comentariu