Imagini filmate cu drona pe șantierul de la linia de cale ferată Simeria – Gurasada. Cum arată lucrările la pasajul din Grigorescu și din zona gării din Deva (FOTO - VIDEO)

Constructorul care lucrează la modernizarea liniei de cale ferată Simeria – Gurasada a publicat imagini filmate cu drona de pe întreg tronsonul.

Pe șantierul liniei de cale ferată se lucrează concomitent în mai multe puncte, atât la lucrările complexe care presupun realizarea de poduri și pasaje rutiere, cât și la infrastructura de pe traseul feroviar vechi. 

La pasajul rutier care va face legătura între Cartierul Grigorescu din Deva și restul orașului au fost construite pilele, fiind nevoie de realizarea suprastructurii plane. De asemenea, infrastructura feroviară din zona gării din Deva a fost modernizată în mare parte. Aici sunt programate lucrări de refacere a peroanelor cu copertine, construirea a trei pasarele pietonale, lucrări la terasamente pentru toate liniile din stații, lucrări de energoalimentare etc.. Totodată, clădirea stației va fi reabilitată în întregime. 
Următoarele puncte de pe traseu, unde se fac construcții complexe sunt cele trei poduri feroviare de peste Râun Mureș, între Deva și Ilia. La pasajul din zona localității Leșnic au fost turnate culele, urmând să fie realizată suprastructura feroviară. Cele trei poduri vor avea o deschidere centrală mai mare de 110 metri. 

Lotul de cale ferată Simeria – Gurasada, parte a Coridoului IV Pan European, are o lungime de 41 de kilometri și este modernizat de Asocierea de firme FCC – Astaldi - Contratas y Ventas. Lucrările de reabilitare au început anul trecut și au ca scop realizarea unei infrastructuri feroviare adecvate pentru trenuri care vor circula cu o viteză de 160 de km/h. Conform proiectului, lucrările sunt programate pentru a fi încheiate în anul 2023. În momentul de față, stadiul fizic al lucrărilor se apropie de 21%, conform datelor oferite de către constructor. Reabilitarea tronsonului feroviar Simeria – Gurasada este parte a proiectului de modernizare a liniei duble de cale ferată Simeria –  Curtici – Frontieră, proiecte finanțat din fonduri europene cu o valoare totală de 630 de milioane de euro. 

 

 

 

Adauga comentariu