I-a ajuns cuțitul la os! Primarul Florin Oancea (PNL) le cere demisia de la conducerea CEH colegilor săi de partid, Cristian Roșu și Samuel Dioane

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, le cere demisia de la conducerea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) directorului general Samuel Dioane și administratorului special Cristian Roșu. 

Edilul-șef al Devei a transmis un mesaj virulent la adresa celor doi, cerându-le plecarea de la conducerea companiei, pe motiv de incompetență și administrarea CEH cu rea-voință. 

Redăm mai jos mesajul transmis de Florin Oancea: 

„Dioane Samuel, director general CEH şi Roşu Cristian, administrator special CEH: DEMISIA!
În calitate de Primar al Municipiului Deva şi de preşedinte al Organizaţiei Municipale PNL Deva, cer DEMISIA domnilor Dioane Samuel, director general CEH (membru PNL) şi Roşu Cristian, administrator special CEH (membru PNL) din funcţiile pe care le ocupă în conducerea şi administrarea Complexului Energetic Hunedoara!
Motivele acestei solicitări imperative: INCOMPETENŢĂ în administrarea CEH şi REA-VOINŢĂ în gestionarea necesităţilor cetăţenilor municipiului Deva!
Devenii şi-au plătit TOATE obligaţiile contractuale faţă de Termocentrala Mintia iar cei doi decidenţi ai CEH au luat hotărârea să direcţioneze cărbunele extras din Valea Jiului către Termocentrala Paroşeni, lăsând în frig mii de deveni, precum şi creşe, grădiniţe, şcoli din municipiul Deva.
Guvernul României a plătit toate salariile restante, precum şi toate sporurile pentru minerii din Valea Jiului. Tot cărbunele extras, după ce greva minerilor s-a încheiat, a fost direcţionat de cei doi conducători ai CEH către Termocentrala Paroşeni, în bătaie de joc faţă de mii de deveni, copii de creşă, grădiniţă, elevi, maturi, bătrâni!
Este intolerabilă această situaţie!
Dioane Samuel şi Roşu Cristian: DEMISIA!
Dacă nu vă veţi da demisia, voi cere forurilor statutare ale PNL de la nivel naţional SĂ VĂ DEMITĂ în regim de urgenţă!
Bătaia de joc şi incompetenţa trebuie să ia sfârşit aici!
Lipsa de respect, solidaritate şi empatie pentru cei peste 22 mii de deveni obligaţi să stea în frig, fără nici o vină, îmi întăreşte convingerea că demisia celor doi este cea mai corectă soluţie!
Devenii nu trebuie să mai sufere din cauza incompetenţei voastre!”

Primarul Florin Oancea le cere demisia celor doi colegi de partid de la conducerea CEH, în contextul în care, municipiul Deva a fost lăsat de două săptămâni fără apă caldă și căldură. Șefii CEH au decis să direcționeze cărbunele extras de la minele din Valea Jiului la Termocentrala Paroșeni, iar Termocentrala Mintia, în lipsa cărbunelui, a fost oprită, fără a se ști data la care va fi repornită. În tot acest timp, Oancea a fost criticat de deveni pentru lipsa de implicare în rezolvarea acestei situații, iar angajații de la termocentrală i-au reproșat că nu i-a cerut ministrului Energiei, cu care este coleg de partid, să intervină în criza de la CEH. 

Înainte de a le cere demisia lui Roșu și Dioane, primarul Devei a publicat pe Facebook două documente pentru decontarea subvențiilor de la municipalitate către CEH, pentru agentul termic furnizat pe lunile ianuarie și februarie. În cererile de decont, suma solicitată pe luna februarie este mai mare decât cea pentru prima lună din an. Asta, în condițiile în care, în februarie termocentrala a funcționat doar 18 zile din 28. 

Într-un mesaj în care dialoghează cu devenii, Oancea îi întreabă dacă li se pare corectă suma cerută de CEH pentru luna februarie. 

„Vă invit, dragi deveni, să judecați singuri următoarea situație:
LUNA IANUARIE – Complexul Energetic Hunedoara a solicitat Primăriei Deva plata unui decont pentru subvenția termică în valoare de 477.025,29 lei.
În ianuarie, Termocentrala Mintia a funcționat 31 de zile din 31. Primăria Deva a achitat imediat acest decont.
LUNA FEBRUARIE - Complexul Energetic Hunedoara a solicitat Primăriei Deva plata unui decont pentru subvenția termică în valoare de 483.735,09 lei, adică cu 6.709,80 lei MAI MULT, deși Termocentrala Mintia a lucrat doar 18 zile din 28.
DECI: Complexul Energetic Hunedoara cere mai mulți bani pentru mai puține zile lucrate!
Vă întreb, dragi deveni care înghețați în case, vi se pare corect?
Noi să plătim mai mult și CEH să ne livreze doar frig în calorifere?
Nu voi accepta la plată acest decont SCANDALOS până când conducerea CEH nu ne va prezenta explicații detaliate despre modul în care au calculat energia termică livrată devenilor în luna februarie!”

Adauga comentariu