Hunedoreanul Siegfried Mureșan, propunerea premierului Orban pentru funcția de comisar european din partea României

Hunedoreanul Siegfried Mureșan este propunerea premierului Ludovic Orban pentru postul de comisar european din partea României. Premierul instalat aseară în funcţie urmează să trimită cât mai curând propunerea la Bruxelles, marţi sau miercuri, pentru că România este ultima ţară din UE care nu are comisar european. 

Siegfried Mureșan s-a născut în municipiul Hunedoara, în data de 20 septembrie 1981. 

„În 2004 am absolvit Academia de Studii Economice din București. Am continuat studiile cu un Master în Științe Economice și Management la Universitatea Humboldt din Berlin. În 2006, am primit o bursă din partea Parlamentului Germaniei și am făcut parte din programul internațional de stagii al Bundestag-ului. Ulterior, am activat timp de trei ani în această instituție drept consilier al președintelui Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului german, Gunther Krichbaum. În 2009 m-am mutat la Bruxelles, unde am lucrat inițial în Parlamentul European. În 2011 am obţinut prin concurs postul de consilier politic pentru probleme economice și sociale în cadrul Partidului Popular European. În ianuarie 2014 am devenit consilier politic principal al PPE”, spune Siegfried Mureșan despre experiența sa în cadrul organismelor europene. 

În ceea ce privește activitatea politică, Siegfried Mureșan se înscrie în 2014 în Partidul Mișcarea Populară și este ales președinte al organizației de tineret. Candidează la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014, situându-se pe poziția a doua pe listele PMP. În urma alegerilor, obține un mandat de cinci ani în Parlamentul European. În noua configurație a legislativului european, este ales vicepreședintele Comisiei pentru bugete, membru supleant în Comisia pentru afaceri economice și monetare și membru în Delegația Comisiei parlamentare de cooperare UE - Republica Moldova. În 22 ianuarie 2015 Mureșan a fost desemnat purtătorul de cuvânt politic al PPE. Începând cu data de 7 mai 2018, se alătură Partidului Național Liberal, de pe listele căruia obține, în 2019, un nou mandat de europarlamentar. 

 

 

Adauga comentariu