Hunedoreanul care l-a amenințat cu moartea pe Klaus Iohannis va fi judecat. Președintele României, parte vătămată în dosarul de ultraj

Dosarul în care hunedoreanul Costin Munteanu, un criminal condamnat la 15 ani de închisoare, este acuzat de ultraj pentru că l-a amenințat cu moartea pe președintele României se va judeca la Judecătoria Aiud. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 10 octombrie. Președintele României, Klaus Iohannis, s-a constituit parte vătămată în dosar. 

Costin Munteanu i-a cerut președintelui României o grațiere individuală, însă cererea sa a fost respinsă. În urma acestui demers eșuat de a scăpa de pușcărie, deținutul i-a scris lui Klaus Iohannis o scrisoare de amenințare cu moartea, pe care a semnat-o cu datele altei persoane aflate în detenție la Penitenciarul Aiud.

Atunci, Administrația Prezidențială a formulat o plângere împotriva deținutului. În consecință, pe numele hunedoreanului a fost deschis dosar penal pentru ultraj. 

În luna februarie 2017, Costin Munteanu a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare cu executare de către Curtea de Apel Alba Iulia. Acesta și-a omorât iubita prin mai multe lovituri cu un corp contondent, în zona capului și i-a lăsat cadavrul să putrezească în apropierea Peșterii Vacii din județul Hunedoara. Crima a fost descoperită la mai mult de un an de zile după ce a fost comisă. 

 

 

Adauga comentariu