Hunedoreanul care îi tunde gratis pe oamenii străzii, premiat de britanici. „Sunt de-a dreptul șocat. Am rămas fără cuvinte”

Hunedoreanul stabilit în Marea Britanie, Andrei Budai, care îi tunde gratis pe oamenii străzii din Portsmouth, a fost premiat de comunitatea locală. Gestul său a fost extrem de apreciat de britanici, care îl consideră un exemplu în orașul lor. 
Andrei Budai a primit premiul „Afacere cu zâmbetul pe buze”, acordat în cadrul galei „We can do it (trad. Noi putem să o facem)!”. La această gală sunt premiați, anual, cei mai implicați locuitori ai orașului Portsmouth în problemele comunității. Câștigătorii galei sunt aleși cu votul publicului, prin intermediul unei publicații locale. Astfel, hunedoreanul a fost răsplătit de oamenii care au aflat despre faptele sale altruiste. Andrei Budai a tuns și bărbierit pe gratis sute de persoane fără adăpost, din orașul în care s-a stabilit cu traiul, reușind în acest fel să le aducă puțină bucurie pe chipuri. Din luna februarie a acestui an, în fiecare zi de luni, după ce își încheia programul cu clienții, primea la tuns în salonul său de frizerie oameni ai străzii. În câteva luni a ajuns să-i tundă pe toți.

„În câteva zile am tuns şi aranjat primii zece oameni fără adăpost, aduşi de părintele Marcin. Cei mai mulţi erau români, polonezi, scoţieni, dar şi englezi, oameni foarte de treabă, care îşi căutau de lucru, sărmani, care aveau nevoie de un astfel de serviciu, însă nu şi-l permiteau”, a povestit Andrei Budai, pentru o publicație din Diaspora. 

Andrei este din municipiul Hunedoara, unde a absolvit Facultatea de Electroenergetică din cadrul Universității Politehnice din Timișoara. După terminarea studiilor nu și-a găsit de lucru în orașul său natal, prin urmare s-a decis să plece în străinătate, așa cum, din păcate fac mulți tineri de la noi din țară. Inițial a mers în Londra, unde a lucrat în mai multe domenii, care nu aveau legătură cu pregătirea sa. Ulterior, în 2012, s-a mutat în Portsmouth, un oraș cu 200.000 de locuitori. Aici, în 2017, și-a deschis un salon de frizerie - Silky Smooth Barbers. Când unul dintre preoții din cartierul în care locuiește i-a cerut să-i tundă pe oamenii străzii, hunedoreanul a acceptat propunerea pe loc, fără să stea mult pe gânduri. În aproape un an de zile, Andrei a adus zâmbetul pe fețele oamenilor fără adăpost pe care i-a tuns gratis şi a devenit un model pentru localnici. „«Sunt de-a dreptul șocat. Mulțumesc tuturor pentru sprijin.», «Nu am cuvinte să vă mulțumesc tuturor!»“, a scris Andrei pe Facebook, după ce a fost premiat.

Adauga comentariu