Hunedoreanca Letiția Moisescu și trupa Sensibil Balkan, în finala selecției naționale a concursului EUROVISION 2019. Pentru a merge mai departe are nevoie de sprijinul publicului

Hunedoreanca Letiția Moisescu împreună cu band-ul Sensibil Balkan s-au calificat în etapa finală a selecției naționale pentru concursul muzical Eurovision 2019. În total, 12 concurenți se vor bate în etapa finală națională pentru a reprezenta România la ediția din acest an a concursului care se va desfășura în Tel-Aviv, Israel. 

„Dragilor, sunt fără cuvinte! Sunt extrem de bucuroasă că munca noastră a dat roade datorită echipei minunate care a fost alături de noi la orice pas! Mulțumesc echipei Televiziunii Române, care dă dovadă de profesionalism de fiecare dată, compozitorului Mihai Ogășan și textierei Roni Cazacu, băieților mei simplatici și talentați, Marian Enache, Liza Sotir, Viorel Enache, Mihai Eduard Popovici, Nikolas Percussion, celei mai talentate backing vocaliste, Iuliana Preda, celor care ne-au ajutat sa arătăm așa frumoși pe scenă și ne-au creat special vestimentații superbe, Michaela M Atelier și Daniel Dobre, Cat Music România și tuturor celor care ne-ați susținut necondiționat! Avem nevoie de aceeași energie și pentru finala naționala de la București, de duminică, 17 februarie, unde promitem să fim și mai buni și veți vedea un show diferit”, a transmis Letiția Moisescu pe pagina sa de Facebook, după ce a trecut de semifinală. 

Letiția s-a născut în Alba-Iulia, însă părinții ei au divorțat când ea era doar o copilă. Împreună cu mama ei s-au mutat în satul Ostrov, comuna Rîu de Mori. A crescut la poalele Retezatului cu tradiție muzicală din familie. Mama artistei, Elena Moisescu, este interpretă de muzică populară autentică din zona Hațegului. În clasa a V-a, Letiția devine elevă la Școala de Muzică „Sigismund Toduța” din Deva, secția pian tehnic/blockflute principal. Urmează inclusiv liceul de muzică la secția canto classic principal. Prima trupă cu care apare pe o scenă a fost „Dulce și Amar”, iar prima compoziție o scrie împreună cu profesorul ei de pian la vârsta de 14 ani. După absolvirea liceului, a lucrat pentru o perioadă în Viena ca designer. S-a întors în România pentru a cânta, unde este angajată pentru a susține recitaluri în localuri. Debutul muzical l-a avut în 2009, cu single-ul „If You Cry”, compus de Play & Win. În luna mai 2011 apare cu primul ei single scris în limba română „De 1000 de ori”, care ajunge pe locul 5 în finala Selecției Naționale a Concursului Muzical Eurovision, ediția 2011. 

Pentru finala Eurovision România s-au calificat următorele piese: „D A I N A” – Letiția Moisescu & Sensibil Balkan, „Dear Father” - Laura Bretan, „On a Sunday” - Ester Peony, „Renegades” - Linda Teodosiu, „Right Now” - Olivier Kaye, „Your journey” - Aldo Blaga, „Army Of Love” - Bella Santiago, „Destin” – Trooper, „Skyscraper” - Teodora Dinu, „We Are The Ones” - Claudiu Mirea, „Without You (Sin Ti)” - Dya & Lucian Colareza şi „Underground” - Vaida. 

Piesa interpretată de Letiția Moisescu & Sensibil Balkan:

https://www.youtube.com/watch?v=eg3mFIgUJLk

Adauga comentariu