Hunedorean condamnat pentru trafic de droguri și tentativă de tâlhărie. Dat în urmărire națională, pentru că nu s-a predat la poliție

Condamnat pentru trafic de droguri și tâlhărie, un hunedorean a vrut să scape de pușcărie.

Ioan Tiriac a fost condamnat definitiv la șase ani și cinci luni de închisoare în data de 26 iunie, însă nu s-a predat organelor de poliție. Astfel că, în cursul zilei de ieri, polițiștii au organizat o razie și l-au depistat în comuna Bretea Română.

„Tânărul în vârstă de 28 de ani, care a fost pus în urmărire naţională întrucât a încercat să se sustragă executării pedepsei, a fost depus în Penitenciarul Deva, în vederea ispăşirii pedepsei privative de libertate”, au precizat reprezentanții IPJ Hunedoara. 

Ioan Tiriac a fost condamnat la trei ani și cinci luni de închisoare cu executare pentru trafic de droguri de mare risc, deținere de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu. Pedeapsă la care s-a adăugat o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de tâlhărie, fiindu-i revocat beneficiul executării pedepsei.

La data de 17 octombrie 2017, organele de poliție din cadrul SCCO Hunedoara s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că Ioan Tiriac desfășoară activități de trafic de droguri de risc și de mare risc. Conform rechizitoriului, în perioada iunie 2017 – februarie 2018, tânărul a deținut, a oferit și a vândut droguri de mare risc (MDMA) pe raza județului Hunedoara, cu prețul de 50 sau 70 de lei pe comprimat, mai multor consumatori. Totodată, în data de 15 februarie 2018, a deținut în vederea consumului propriu, fără drept, cantitatea de 0,62 grame de Cannabis (drog de risc) și cantitatea de 0,39 grame fragmente de comprimat care conțin MDMA (drog de mare risc), droguri descoperite în autourismul incuplatului. 


Adauga comentariu