Hunedorean cercetat penal, pentru că a torturat un câine. Patrupedul a fost preluat de o asociație

Un bărbat de 41 de ani, din Ilia, a fost pus sub urmărire penală, după ce a lovit un câine cu lopata de mai multe ori, provocându-i animalului răni grave. La vederea acestor scene, oamenii au anunțat poliția. Echipajul care a intervenit la fața locului, însoțit de un medic veterinar, a preluat câinele pentru a-l preda unei asociații pentru protecția animalelor. 

„Poliţiştii Secției de Poliție Rurală Ilia au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 41 de ani, în timp ce se afla în curtea unui imobil din localitatea Ilia, a lovit de mai multe ori un câine cu lopata, provocându-i multiple leziuni la nivelul corpului.

La fața locului s-au deplasat poliţiştii Biroului pentru Protecția Animalelor și un medic veterinar, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de maltratarea și schingiuirea animalelor (în baza Legii 205/2004, republicată), iar animalul a fost predat unei asociații specializate în protecţia animalelor”, a declarat comisarul Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Foto ilustrativ: republica.ro

 

Adauga comentariu