Hunedorean arestat pentru trafic de migranți. A ascuns în camion 23 de cetățeni din Siria, Palestina și Egipt

Un bărbat din județul Hunedoara a fost arestat pentru trafic de migranți. Ciprian Mirel Vană a fost prins de polițiștii de frontieră cu 23 de persoane ascunse în camion, pe care a încercat să le treacă frontiera ilegal.

Cei 23 de cetățeni proveneau din țări precum Siria, Palestina și Egipt și au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria. Șoferul mijlocului de transport a fost prezentat în fata instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

„Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență, în urma căreia au observat pe sensul de ieșire din țară, înainte de a ajunge la controlul de frontieră, o autoutilitară, înmatriculată în România. Mijlocul de transport era condus de C.V., în vârstă de 31 de ani, din județul Hunedoara. Cu ocazia primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul era format din 22 de bărbați și o femeie, din care 12 erau cetățeni din Siria, 7 din  Palestina și 4 din Egipt, având vârste cuprinse între 20 şi 42 de ani. La cercetări, persoanele în cauză au declarat că  intenţionau să ajungă în Germania, Austria, respectiv Suedia.  În urma cercetărilor s-a stabilit ca persoanele în cauză au mai fost depistaţi de către polițiștii de frontieră sătmăreni, în urmă cu câteva zile, când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria”, a informat Poliția de Frontieră.

În cauză, se efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, cetățenii au fost conduși la Centru Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Șomcuta Mare.

Șoferul autoutilitarei este cercetat pentru trafic de migranți și a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii date de Tribunalul Satu Mare. Autoutilitara, în valoare de 30.000 de lei, folosită la transportul persoanelor, a fost confiscată. 

Adauga comentariu