Hunedorean arestat pentru tentativă de omor, după ce l-a lovit pe un vecin cu bomfaierul în cap

Un bărbat din comuna Dobra a ajuns în spatele gratiilor, după ce și-a agresat vecinul în vârstă de 71 de ani. Totul a plecat de la un conflict spontan între cei doi bărbați, agresorul fiind beat.

Bărbatul de 71 de ani i-a reproșat vecinului său, în vârstă de 54 de ani, că face zgomot dând cu petarde, ambii aflându-se la locuința agresorului. Deranjat de reproșurile vecinului său, agresorul l-a lovit cu pumnii și picioarele pe acesta și l-a urmărit până la domiciliu, unde l-a lovit cu un bomfaier în cap. Victima a fost în imposibilitatea de a se apăra, având o infirmitate. În urma agresiunii, bărbatul de 71 de ani a fost dus la spitalul din Deva, pentru îngrijiri medicale. 

Procuroii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au deschis dosar penal pentru tentativă de omor. 

„Din cercetările efectuate în cauză, rezultă că în data de 29 martie, în jurul orei 12:30, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al unui conflict spontan, inculpatul D.C., în timp ce se afla în locuința sa, după ce în prealabil i s-a reproșat de către persoana vătămată F.C. că a făcut zgomote prin utilizarea unor petarde, profitând de starea de vulnerabilitate a persaonei vătămate datorată vârstei (71 de ani) și a infirmității (încadrată în grad de handicap), a lovit-o inițial pe aceasta cu pumnii și picioarele în zona locuinței inculpatului, apoi a urmărit-o pe persoana vătămată, lovind-o cu pumnii și picioarele, după care i-a aplicat o lovitură cu un bomfaier în zona occipitală, provocându-i leziuni grave, care i-au pus viața în primejdie”, a informat procurorul Sanda Ionela Draia, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara. 

Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind dus la Tribunalul Hunedoara cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis propunerea procurorului de arestare preventivă a inculpatului Cristian Dănilă. 

„Admite propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, şi în consecinţă, dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului DĂNILĂ CRISTIAN pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. Respinge cererea de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau cea a controlului judiciar, formulată de inculpat”, se arată în minuta instanței.

Hotărârea Tribunalului Hunedoara nu este definitivă, putând fi contestată la instanța superioară. 

Sursa foto: realitateadebraila.ro

Adauga comentariu