Hunedorean arestat la Timișoara, după ce, având un cuțit asupra lui, agresa oamenii din Piața Operei. Bărbatul a lovit cu pumnul în față o polițistă locală

Doi polițiști locali au fost atacați în centrul Timișoarei, de către două persoane agresive. Una dintre acestea, un hunedorean în vârstă de 37 de ani, amenința oamenii cu un cuțit.

Potrivit Poliției Locale Timișoarei, vineri seara, polițiștii au fost sesizați de un bărbat de 40 de ani că a fost înjurat și scuipat de către un alt bărbat, în centrul orașului. Polițiștii locali au identificat agresorul, un bărbat de 39 de ani, din Timișoara. Luat la întrebări, acesta a devenit agresiv și l-a lovit pe unul din polițiștii locali cu pumnul în burtă. Acesta a primit o amendă de 1.000 de lei.

Cel de-al doilea caz s-a înregistrat sâmbătă seara, tot în centrul orașului, unde pe platoul din fața Operei un bărbat beat agresa trecătorii, având și un cuțit. Bărbatul de 37 de ani din Hunedoara a devenit agresiv la somațiile polițiștilor locali, lovind cu pumnul în față o polițistă. Acesta a fost imediat imobilizat și încătușat.

În ambele cazuri, după prezentarea în fața procurorilor, pe numele celor doi au fost emise mandate de arestare preventivă pe 29, respectiv 30 de zile.

„Polițiștii locali aflați în patrulare în acest week-end, în zona centrală, au intervenit în două cazuri cu violență, luând imediat măsurile legale în aceste cazuri, deși au fost ei înșiși agresați de cei depistați. Unul din aceste cazuri a avut loc în seara zilei de vineri, în jurul orei 23, când polițiștii locali aflați pe str. Alba Iulia, au fost sesizați de un bărbat de 40 de ani că a fost înjurat și scuipat de un alt bărbat, în Piața Victoriei. Imediat polițiștii locali s-au deplasat pentru a verifica aspectele relatate, identificându-l pe P.V., de 39 de ani, din Timișoara. Când a fost luat la întrebări, acesta a devenit agresiv, lovindu-l pe unul din polițiștii locali cu pumnul în zona abdominală. Cel în cauză a fost sancționat cu 1000 lei conform Legii 61/1991 republicată pentru proferarea de injurii și a fost predat polițiștilor de la Secția 1 pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj. Un al doilea caz a avut loc sâmbătă, în jurul orei 23.45, în Piața Victoriei, când patrula de polițiști locali a observat pe platoul din fața Operei un bărbat care tulbura liniștea publică și agresa persoanele din zonă, fiind într-o avansată stare de ebrietate. Mai mult, acesta avea asupra sa și un cuțit. Bărbatul a fost identificat în persoana lui G.N., de 37 de ani, din Hunedoara. Cel în cauză a devenit agresiv la somațiile polițiștilor locali de a se supune controlului corporal, lovind cu pumnul în fața polițista locală aflată în patrulă. Acesta a fost însă imediat imobilizat și încătușat fiind predat polițiștilor de la Secția 1 pentru continuarea cercetărilor pentru comiterea infracțiunii de ultraj. În ambele cazuri, după prezentarea în fața procurorilor, pe numele celor doi au fost emise mandate de arestare preventivă pe 29 și respectiv 30 de zile”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale Timișoara.

 

Adauga comentariu