Hunedorean aflat pe lista „MOST WANTED”, prins la Simeria. Bărbatul a fost condamnat în 2013, în dosarul crimei de la Băcia

Un hunedorean aflat pe lista celor mai căutați criminali, a fost prins de polițiști la Simeria. Sorin Vasile Benegui a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, pentru uciderea unui adolescent de 15 ani. Este vorba despre dosarul crimei de la Băcia, când un adolescent a fost bătut de mai multe persoane, cu bâtele și picioarele, iar la câteva zile a decedat. Sentința de condamnare a fost dată în 2013. Sorin Vasile Benegui, alături de Ana Maria Murg și Silviu Bogdan Bruzlea au fost găsiți vinovați de omor. Însă, cei trei tineri s-au sustras de la executarea pedepselor, fiind dați în urmărire internațională. În noiembrie 2019, a fost prinsă Ana Maria Murg, în Italia. 

„Astăzi, 17 februarie, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţe Judeţean (IPJ) Hunedoara, în colaborare cu polițiștii din cadrul Poliției Orașului Simeria și polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Orăștie, au depistat pe raza municipiului Orăștie, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din oraşul Simeria, care avea emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la 20 de ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, asupra unui minor în vârstă de 15 ani”, a informat IPJ Hunedoara. 

Sorin Vasile Benegui a fost depus în Penitenciarul Deva, în vederea executării pedepsei. Ana Maria Murg a fost prinsă, în 2019, în Italia. Femeia a fost arestată de carabinieri în apropierea de Napoli şi a fost extrădată către România. Singurul care a rămas în libertate, dat în urmărire națională și internațională, este Silviu Bogdan Bruzlea. 

Crimas-a produs în satul Tâmpa, comuna Băcia, în anul 2007. Totul a plecat de la un conflict iscat între prietena lui Silviu Bogdan Bruzlea și adolescentul ucis, susțin anchetatorii. 

„În jurul orelor 2.00, la ieșirea din discotecă, victima, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a avut o altercație verbală cu martora H.G., prietena inculpatului Bruzlea Silviu Bogdan, ocazie cu care a înjurat-o și a jignit-o pe aceasta. Inculpatul a aflat despre incident, de la alți tineri prezenți în zonă, după care a intrat la el în curte, a luat o bâtă de baseball, s-a întors la discoteca Tiger, unde a luat legătura cu mai mulți prieteni din Tâmpa și Simeria, printre care și ceilalți inculpați, și au plănuit să-i aplice victimei o «corecție» la plecarea de la discotecă. Știind traseul pe care se va deplasa victima și prietenii săi, grupul de tineri între care se găseau inculpații, i-au așteptat pe aceștia, la cca. 300 m de discotecă. Când a apărut victima și prietenii săi, care  se deplasau în grupuri mai mici, de 2-3 persoane, inculpații s-au năpustit asupra victimei și l-au lovit cu pumnii și picioarele, cu bâta de baseball și chiar cu un bolovan.”, se arată în dosar. 

Anchetatorii au susținut că inculpatul Bruzlea Silviu Bogdan l-a lovit pe adolescentul de 15 ani cu bâta de baseball, peste picioare și cap, doborându-l la pământ, unde au continuat să îl lovească și ceilalți inculpați cu pumnii și picioarele. La un moment dat, victima a reușit să se ridice dar Sorin Vasile Benegui a lovit-o cu cotul în bărbie, aceasta a căzut din nou, fiind lovită în continuare de către inculpați.

„S-a reținut că inculpata Murg Anca Maria a dat dovadă de o violență extremă, lovind victima cu picioarele peste cap și corp și chiar cu un bolovan în cap. Incidentul a durat aproximativ 10 minute, grupurile împrăștiindu-se la apariția organelor de poliție, victima, ajutată de prieteni, a ajuns acasă, iar în cursul dimineții de 16.09.2007, starea sănătății sale s-a agravat, fiind transportată cu salvarea la Spitalul din Deva iar ulterior la Timișoara unde a decedat în data de 19.09.2007”, au precizat anchetatorii. 

În decursul celor opt ani de la data la care s-a dat sentința de condamnare, prin intermediul avocaților, cei trei au formulat mai multe cereri de revizuire a dosarului de omor. În cererile de revizuire, s-a cerut efectuarea unor expertize criminalistice care să demonstreze că nu toate loviturile aplicate victimei au dus la decesul acesteea. Ceea ce însemna că pedepsele aplicate autorilor nu erau în conformitate cu faptele pe care le-a săvârșit fiecare. Instanțele judecătorești, însă, au respins acele cereri, dosarul nefiind trimis spre rejudecare. 

 

Adauga comentariu