HUNEDOARA: Se redeschid grădinițele și creșa. Numărul copiilor care vor fi primiți la creșă, redus la jumătate

Luni, 29 iunie 2020, Grădinița „Floarea Soarelui” de pe strada Cerbului și Grădinița cu Program Prelungit 1 de pe strada Piața Florilor își redeschid porțile pentru micuți, a anunțat Primăria Municipiului Hunedoara. Creșa „Căsuța cu Pitici” este și ea pregătită pentru 30 de copii, care vor putea reveni începând cu 1 iulie 2020. 

Unitățile vor funcționa respectând întocmai recomandările pentru desfășurarea activităților cu copiii în unitățile de învățământ preșcolar, în perioada vacanței de vară 2020, care se regăsesc într-un ghid publicat de Ministerul Educației și Cercetării (MEC). 

„Având în vedere Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 28 din 11 iunie 2020, în cadrul căreia s-a decis reluarea activității în creșe, grădinițe și afterschool-uri, MEC a elaborat ghidul pentru organizarea unităților de învățământ preșcolar din sistemul public, pentru primirea copiilor la activități recreative în perioada vacanței de vară.
Cele trei unități de învățământ preșcolar din municipiul Hunedoara respectă normele stabilite de minister. Numărul copiilor care vor fi primiți la creșă a fost redus la jumătate, respectiv 30 de copii, pentru a se putea păstra distanța corespunzătoare. Au fost stabilite traseele fiecărei grupe, distanțate mesele și paturile, iar în prezent se lucrează la igienizarea întregii clădiri”, a informat Primăria Hunedoara. 

Fiecare dintre cele două grădinițe din municipiul Hunedoara a primit, până în prezent, câte 11 cereri de la părinți. Părinții copiilor au fost anunțați telefonic de redeschiderea grădinițelor, au mai precizat reprezentanții autorităților locale. 

 

Adauga comentariu