HUNEDOARA: Lucrările de restaurare de la Castelul Corvinilor scot la iveală descoperiri impresionante

Castelul Corvinilor continuă să ofere surprize pentru specialiștii care lucrează la restaurarea monumentului istoric. Recent, pe un zid al Turnului Vechi de Poartă a fost descoperit un desen, executat prin zgârâiere. Scena reprezintă doi cavaleri care luptă pentru inima unei domnișoare, spun reprezentanții castelului.  

„Noi și noi descoperiri la Castelul Corvinilor! Pe măsură ce lucrările de restaurare avansează Castelul Corvinilor ne mai dezvăluie din secretele sale. În cazul de față este vorba de un graffiti cu cavaleri care se luptă… pentru inima vreunei frumoase domnițe. Peretele respectiv va fi restaurat, iar după finalizarea lucrărilor întreaga scenă va putea fi admirată de vizitatorii Castelului”, au anunţat reprezentanţii Muzeului Castelul Corvinilor.

Lucrările de restaurare a Castelului Corvinilor au mai scos la iveală descoperiri impresionante, precum camere secrete împodobite cu fresce vechi de peste cinci secole, niveluri subterane de apărare sau porţi necunoscute. Monumentul medieval de la Hunedoara, unul dintre cele mai importante edificii istorice din județ, dar și din Transilvania, este restaurat în cadrul unui amplu proiect, realizat cu ajutorul fondurilor europene. Lucrările de restaurare a monumentului istoric au ca termen de finalizare data de 31 august 2021.

Sursa foto: Primaria Hunedoara

Adauga comentariu