Gunoierul „Brai-Căta” pierde un contract pentru că nu a ridicat deșeurile. „Nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale, fapt pentru care am declanșat procedura de reziliere”

Firma Brai-Căta, cea care colectează deșeurile la noi în județ și care a provocat multă nemulțumire pentru felul în care s-a achitat de această obligație, pierde un contract important în Timiș. Consiliul Județean (CJ) Timiș va rezilia contractul pentru ridicarea deșeurilor în mai multe localități cu firma amintită, din cauză că gunoaiele nu au fost ridicate la timp, scriu cei de la sursadevest.ro. 
„Firma Brai-Căta nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale, fapt pentru care am declanșat procedura de reziliere a contractului pe Zona 2, Sânnicolau Mare-Jimbolia-Lovrin. Procedura de reziliere se va concretiza luni, în cadrul AGA, va dura cel puțin două-trei săptămâni, însă Brai-Căta va continua gestionarea deșeurilor până la finalizarea procedurii de selectare a unui nou partener deoarece conform contractului, activitatea de colectare trebuie să fie continuată timp de 90 de zile”, a declarat Valentin Tudorică, vicepreședinte al CJT, citat de sursadevest.ro.  
În județul Hunedoara, Brai-Căta a obținut contractele pentru ridicarea deșeurilor în trei sferturi dintre localitățile județului, respectiv Zona 1 – Brad, Zona 2 – Hațeg și Zona 3 – Deva. De la bun început au existat probleme și nemulțumiri în rândul oamenilor, din cauză că gunoiul nu era ridicat la timp. Nemulțumiri au existat atât în Brad cât și în Deva sau alte localități.
Brai-Căta a ajuns să se ocupe de colectarea deșeurilor în județul Hunedoara, odată cu implementarea proiectului „Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor”, finanțat din fonduri europene. 

Foto: sursadevest.ro

Adauga comentariu