Gradinița „Piticot” din municipiul Hunedoara, reabilitată pe bani europeni. Valoarea proiectului ajunge la șase milioane de lei

Clădirea Grădiniței „Piticot” din municipiul Hunedoara va fi reabilitată din temelii, în baza unui proiect finanțat din fonduri europene. Administrația locală a orașului a semnat contractul de execuție a lucrărilor cu firma care a câștigat licitația, Exedra Construct SRL , în urma procedurilor de achiziție publică. 

„În ciuda dificultăților cu care se confruntă domeniul construcțiilor din cauza creșterii bruște a prețurilor la materialele de construcții, venită după ce, anii trecuți, a avut loc și o creștere semnificativă a tarifelor de manoperă, noi nu renunțăm la proiectele noastre. Facem tot posibilul ca absolut fiecare grădiniță, fiecare școală, fiecare liceu din oraș să se prezinte la standardele actuale. Iar Grădinița «Piticot», aflată pe strada 1 Decembrie 1918, chiar avea mare nevoie de o reabilitare totală. Am reușit, din fericire, să obținem finanțare europeană și pentru acest proiect. Avem acum și un constructor desemnat. Urmăm pașii legali. Sper ca lucrările efective să poată începe cât mai curând cu putință, iar la anul, în toamnă, să avem încă o grădiniță modernizată în oraș”, declară primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.

Proiectul de modernizare a Grădiniței «Piticot» din Hunedoara are o valoare totală de 5,8 milioane de lei, fiind co-finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Grădinița funcționează într-o clădire a cărei vechime depășește o jumătate de secol. În ultimii ani, Primăria Municipiului Hunedoara a mai făcut aici operațiuni de întreținere și reparații, însă imobilul are nevoie de ample lucrări de restaurare, începând cu interioarele, instalațiile electrice, sanitare și de încălzire, și terminând cu anveloparea termică și refacerea acoperișului, care vor fi făcute prin proiectul amintit. Pe lângă reabilitarea totală a clădirii, aceasta va fi dotată și cu sisteme de detectare și stingere a incendiilor, iar în curte vor fi amenajate noi locuri de joacă. Durata lucrărilor va fi de 14 luni.

 

Adauga comentariu