Grădiniță nouă din fonduri europene, la Brad. Proiectul are o valoare de peste cinci milioane de lei

O grădiniță nouă va fi construită în municipiul Brad din fonduri europene. Astăzi, primarul Florin Cazacu a semnat contractul de finanțare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest. Proiectul are o valoare de 5,4 milioane de lei. 

„Proiectul prevede construirea unei clădiri noi la Grădinița cu program prelungit «Floare de Colț», de pe strada Horia, din municipiul Brad. Spațiile din noul edificiu vor asigura condiții optime pentru desfășurarea activității de învățământ antepreșcolar și preșcolar pentru 250 de copii. Valoarea totală a proiectului este de 5.451.895 de lei, din care 98 la sută va fi finanțare din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020”, a declarat primarul municipiului Brad, Florin Cazacu. 

Acesta a mai adăugat că proiectul este extrem de necesar, pentru că actuala clădire în care funcționează grădiniță este foarte veche și condițiile sunt improprii pentru desfășurarea activității. În continuare, echipa de proiect va demara achiziția publică pentru proiectarea și execuția lucrării.

Este al treilea proiect pe fonduri europene contractat de Primăria Municipiului Brad, în exercițiul financiar 2014 – 2020. Alte două proiecte pentru modernizarea iluminatului public, reabilitarea clădirii de la fosta cantină a Minei Țebea și a două străzi au fost depuse și sunt în așteptare pentru a primi finanțare europeană. 

 

 


Adauga comentariu