Grădiniță din Petroșani, închisă pentru dezinfecție. O angajată a fost depistată cu Covid-19

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3 din Petroșani a fost închisă timp de 48 de ore, pentru lucrări de dezinfecție. Asta, după ce, o angajată a unității de învățământ a fost depistată cu infecție cu coronavirus. Potrivit unor surse, femeia și-a făcut test pentru SARS-Cov-2 din proprie inițiativă, pentru că se simțea rău. 

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara au declarat că grădinița nu a trecut în „scenariul roșu”, în sensul în care, să fie închisă pentru o perioadă mai mare de timp. Unitatea și-a suspendat activitatea doar pentru două zile, ca să se facă dezinfecție, conform normelor igienico-sanitare. 

„La Grădinița PP Nr. 3 din Petroșani a existat un caz confirmat. Motiv pentru care, i s-a recomandat directorului unității să facă lucrări de dezinfecție. În această perioadă, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara desfășoară o anchetă epidemiologică, stabilesc care sunt contacții direcți, îi testează și, când vor avea rezultatele le va face publice. Unitatea a fost închisă miercuri dimineață, 16 septembrie, pentru dezinfecție. Mici astăzi nu s-au desfășurat cursuri în unitate”, a declarat inspectorul școlar Cristina Bauman, purtător de cuvânt al IȘJ Hunedoara. 

Potrivit publicației gddhd.ro, angajata confirmată cu Covid-19 lucrează la bucătăria grădiniței. 

Adauga comentariu