Garda de Mediu s-a autosesizat pe tema deșeurilor din județ, în urma articolelor din presă. Sunt efectuate verificări a modului în care operatorii de salubrizare ridică gunoaiele

Garda de Mediu Hunedoara s-a autosesizat în urma articolelor apărute în presă, cu privire la situația deșeurilor, de când noii operatori din județ au intrat în activitate. De la sfârșitul anului trecut, atât firma Brai Căta, care răspunde de trei zone ale județului, dar și Supercom, căruia îi revine zona Văii Jiului, au avut foarte multe reclamații. În unele cazuri, gunoiul era ridicat cu întârziere, iar în altele, și mai grav, deșeurile nu erau preluate de operator săptămâni la rând. 

„Urmare a numeroaselor articole apărute în presa locală, în ultima perioadă, Garda Națională de Mediu s-a autosesizat și, începând din data de 28.01.2019, a demarat o amplă acțiune de verificare a modului în care cei doi operatori desemnați, BRAI CATA SRL și SUPERCOM SA, desfășoară activitatea de colectare a deșeurilor municipale pe raza județului Hunedoara. Aceste verificări sunt efectuate de către echipe de comisari din cadrul Comisariatul Județean Hunedoara al Gărzii Naționale de Mediu, reprezentanți ai Unităților Administrativ Teritoriale din județ și reprezentanți ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitare – Deșeuri”, se arată în comunicatul Gărzii de Mediu Hunedoara.

Potrivit documentului, în prima etapa a controalelor, vor fi stabilite măsuri de remediere pentru neconformitățile constatate urmând ca, ulterior, în cazul în care aceste măsuri nu vor fi realizate, să fie aplicate sancțiuni contravenționale, potrivit prevederilor legale în domeniu.

„Pentru o bună desfasurare a procedurii de colectare și transport a deșeurilor, conform contractelor incheiate, la această activitate trebuie sa participe, în egală măsură, atât cei doi operatori desemnați (BRAI CATA SRL și SUPERCOM SA) cât și reprezentanții Unităților Administrativ Teritoriale din județ și reprezentanți ai Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitare – Deseuri, care au obligația de a lua imediat măsuri, ori de câte ori apar disfuncționalități în derularea contractelor”, se mai arată în comunicat.

Sursa foto: Facebook/Poliția Deșeurilor

Adauga comentariu