(GALERIE FOTO) Tensiune maximă în sistemul penitenciar. O parte a angajaților de la Penitenciarul Deva nu a intrat astăzi la serviciu

Protest, în această dimineață, la Penitenciarul Deva. Aproximativ 100 de angajați ai locului de detenție au refuzat să intre la serviciu, nemulțumiți de condițiile de muncă la care sunt supuși. Oamenii au scandat lozinci împotriva conducerii ministerului de Justiție și a Guvernului României. 

„Protestăm pentru drepturile noastre în ceea ce privește orele suplimentare neplătite. Avem la nivel de sistem peste un milion de ore suplimetare neplătite și necompensate cu timp liber corespunzător, ceea ce generează o muncă forțată”, susține unul dintre angajații Penitenciarului Deva.

Liderii de sindicat spun că protestul este generat de lipsa de reacție a guvernanților la problemele pe care le au. Ei susțin că nu vor măriri salariale, ci doar drepturile care li se cuvin.

„Am ajuns să facem pază cu deținuții și nu este normal. Am ajuns să intrăm în serviciu la jumătate din numărul necesar de oameni, drept pentru care colegii au ajuns la o formă extremă de protest atăzi, nu au mai intrat în serviciu. Salariile, fondul de salarii este doar la nivel de 80%, nu mai primim voucherele de vacanță, nu ni s-a actualizat norma de echipament, norma de hrană, similar cu colegii de la Ordine Publică și Siguranță Națională. Drept pentru care ieri am început la Aiud, astăzi suntem la Deva, iar mâine la Codlea, până când vom merge peste ei la București”, a declarat Nicolae Grosu, președintele Sindicatului „Vulturul” Penitenciarul Deva.

Angajații din penitenciare susțin că dacă nu vor primi drepturile cuvenite, vor bloca toate locurile de detenție.

„Astăzi ieșim în stradă și continuăm să cerem lucrurile care nu ne-au fost acordate până acum. De aici înainte vom merge până vom bloca penitenciarele, pentru că vom refuza munca suplimentară. Colegii își desfășoară activitatea la fel ca până acum, cu mențiunea că încep să apară din ce în ce mai des refuzuri de a intra în serviciu, ca mijloc de protest, pentru a atrage atenția că, până la urmă, lucrul acesta se va întâmpla. Deva este unul din exemple, la Jilava azi dimineață s-a întâmplat la fel, Rahova a făcut la fel”, a declarat Florin Șchiopu, președintele Federației Sindicatelor din Sistemul Penitenciar.

În calendarul de acţiuni de protest pregătit de sindicate se află şi un miting în Piaţa Victoriei, programat pentru luna iunie, la care sunt aşteptate 3000 de persoane.

 

 

Adauga comentariu