(FOTO+VIDEO) Momente emoționante pentru elevii Colegiului Național „Decebal” din Deva, la festivitatea de absolvire

La Colegiul Național „Decebal” din Deva a avut loc, ieri, festivitatea de absolvire pentru elevii clasei a XII-a. Un moment emoționant atât pentru adolescenții care au încheiat o etapă importantă din viețile lor, cât și pentru părinții și dascălii sub ochii cărora au parcurs anii de liceu.

În total, 155 de elevi au absolvit Colegiul Național „Decebal” în acest an. La festivitate elevilor le-au fost înmânate diplomele de absolvire, precum și diplome pentru concursurile școlare sau sportive la care au participat în timpul liceului. De asemenea, au fost premiați elevii care au obținut rezultate la olimpiade.

La eveniment a participat prefectul județului Hunedoara, precum și reprezentanți ai administrației locale devene. 

„Astăzi ați absolvit cursurile unui prestigios liceu al județului Hunedoara. Munca voastră și a profesorilor, dar și sprijinul familiei vor da roade în anii care vor urma. Sunt convins că visurile vi se vor îndeplini. Să priviți cu bucurie și speranță spre anii care vor veni. Vă doresc să treceți cu bine peste provocările vieții de student și apoi să deveniți specialiștii de care România și noi toți avem nevoie pentru anii care vor urma!” , le-a transmis Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara.

Festivitatea de absolvire de la „Decebal” vine după o perioadă în care elevii au petrecut mai bine de un an departe unii de alții. Colegii de clasă s-au văzut arareori, iar unora perioada pandemiei le-a marcat viețile. Beatrice Smîntînă, absolventă a clasei a XII-a F, și-a pierdut tatăl în timpul pandemiei, iar acest moment dificil a determinat-o să aleagă o carieră de medic. Adolescenta are în plan să se dedice acestei profesii nobile, pentru a salva vieți.

 „Pentru mine experienta liceului a fost una cu urcușuri și coborâșuri. Deși în clasa a IX-a am crezut ca este totul după bunul meu plac, am realizat că, de fapt, realitatea este alta prin profesori excepționali care mereu au știut cum sa ne aducă cu picioarele pe pământ. Pentru mine clasa a XII-a a fost un an foarte greu, din pricina pierderii tatălui meu, dar asta m-a motivat să trag tare pentru rezultate bune și am reușit sa termin cu 9,53! Momentul absolvirii a fost unul unic! Mă bucur din suflet că a fost posibilă această întâlnire cu toți colegii. Pe viitor îmi doresc să lucrez în domeniul sănătății pentru a trata pacienții așa cum nu a fost tatăl meu tratat. Colegiul Național «Decebal» este într-adevar unul de elita și își merita toate premiile și laudele. As da timpul înapoi pentru a retrăi toate lucrurile”, a spus Beatrice Smîntînă. 

Adauga comentariu