(FOTO+VIDEO) „Marea asfaltare” de pe șoselele județului. În loc să repare artera principală plină de gropi, drumarii au aruncat asfaltul pe un drum agricol

Oamenii din Sântandrei, sat aparținător de orașul Simeria, sunt revoltați din cauza modului în care s-au făcut lucrările de reparații pe un drum care trece prin localitate. Este vorba de drumul județean (DJ) 700, între Sântandrei și Bârcea Mare, unde în urmă cu câteva săptămâni au fost plombate o parte dintre gropi. 
Ceea ce i-a nemulțumit mai mult pe săteni a fost faptul că firma care a executat lucrările a aruncat o parte din asflat pe un drum comunal. Deși, mai erau multe gropi de astupat pe drumul județean. 

„Se pare că Dorel de la asfaltări lovește din nou”, spune pe un ton plin de ironie amară Silviu Artean. „Nu suntem noi vinovați că ei n-au nimerit drumul care trebuie. Din păcate, avem sute de gropi, iar ei au aruncat aproximativ doi metri cubi de asfalt pe câmp. Nu înțelegem care-i cauza. Poate s-au supărat pe noi, poate s-au supărat că a căzut Guvernul. În ziua când s-a votat moțiunea de cenzură s-a întâmplat treaba asta. Cu ce suntem noi vinovați? În continuare ne distrugem mașinile. Drumul arată cum arată. Suntem tot la stadiul de promisiuni electorale. Ce e de făcut? Cel care a aruncat asfaltul unde nu trebuie să plătească și să ne astupe gropile. Nu mă interesează cine a fost, ce a făcut și de ce a făcut. Pe noi ne interesează să avem un drum cât de cât decent. (...) Am ajuns în situația ca operatorii de transport să ne spună că vor ocoli satul nostru, din cauza drumului foarte prost”, afirmă Artean.

Nu doar faptul că asfaltul a fost aruncat pe câmp i-a nemulțumit pe săteni ci și calitatea lucrărilor de reparație care s-au făcut pe o parte din șosea.  

„A ieșit soția mea în stradă și le-a arătat capacele, că sunt cu 10 centimetri deasupra asfaltului. Tot timpul când trec mașinile mari se scutură casa, trepidează. Lasă că facem. Cum ați făcut dumneavoastră, așa au făcut și ei. Au plecat... Uitați-vă aici reparație de drum. Nu știu cum au trecut în acte, probabil că-i asfaltat tot drumul, nu numai ici și colo câte o bucată”, spune Ioan Băda. 

Din ce cauză au aruncat drumarii asfaltul în câmp nu se știe, deocamdată. Cert este că localnicii din Sântandrei își distrug în continuare mașinile, circulând pe drumul plin de cratere. 

Asfaltul întins pe drumul comunal are o lungime de circa 8 metri și o lățime de 2,7 metri, iar grosimea stratului ajunge, pe alocuri, și la 10 – 12 centimetri. Potrivit unui inginer specializat în construirea de drumuri, aproximativ 2 metri cubi de asfalt au fost puși pe drumul comunal, valoarea materialului ajungând la 1.200 de lei. 

Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, în adminsitrarea căruia se află DJ 700, susțin că lucrarea nu a fost verificată, nici plătită și că mixtura asfaltică turnată pe drumul comunal nu ar mai fi putut fi folosită din cauza ploii.

„Din ceea ce se vede în fotografii, mixtura la care faceți referire este depusă pe un drum agricol (vicinal). Din cauza ploii, probabil că mixtura cu care s-a lucrat nu mai putea fi utilizată la plombare. Prestatorul care derulează contractul de întreținere și reparații pentru zona Hunedoara - Hațeg, SC Drupo SRL, a transmis situația de lucrări și urmează ca o comisie de recepție a CJ Hunedoara să se deplaseze în teren pentru a verifica suprafața (se măsoară fiecare plombă realizată) și calitatea lucrării. La încheierea recepției va fi stabilită și valoarea decontului”, au transmis cei de la CJ Hunedoara.

Aceștia au mai precizat că lucrările de pe DJ 700, între Sântandrei și Bârcea Mare, sunt cuprinse în programul de reparații curente și sunt realizate de SC Drupo SRL, care opereaza pe zona Hunedoara - Hațeg. În prima fază s-au plombat 500 de metri pătrați de asfalt, urmând ca în a doua fază să mai fie plombați 700 de metri pătrați din șoseaua Sântandrei - Bârcea Mare. 

 

Adauga comentariu