(FOTO - VIDEO) Zoo Hunedoara caută „naș” pentru puiul de babuin, născut în captivitate. Ce nume i s-ar potrivi maimuței

Grădina Zoologică din municipiul Hunedoara are, de o lună de zile, un nou membru. Cuplul de babuini a adus pe lume un pui sănătos, pentru care se caută un nume.

Așadar, administratorii grădinii zoologice așteaptă din partea hunedorenilor sugestii de nume pentru puiul de babuin, nume care va fi trecut în certificatul de naștere al maimuței. 

„Puiul a fost fătat cam de o lună. Am anunțat abia acum, deoarece puii animalelor născuți în captivitate, nu prea trăiesc. Așteptăm cel puțin o lună, ca să vedem dacă supraviețuiește sau nu. Abia atunci dăm vestea și facem toate actele necesare. Fiecare animal de la grădină are certificat de naștere. Îi căutăm un nume puiului de babuin de sex feminin și așteptăm propuneri din partea hunedorenilor pe pagina de Facebook a grădinii”, a declarat Bianca Lovasz, șefa Grădinii Zoo. 

Cuplul de babuini este format din masculul Augustin Gusti și femela Maia, care a fost adusă anul trecut de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș.

 

Potrivit celor de la toateanimalele.ro, babuinii pot fi întâlniți în Africa si Asia, unde au un mediu natural prielnic pentru specia lor. Babuinii au o lungime de 60 – 80 de centimetri, o coada de 50 – 80 de centimetri și o greutate de 15 – 30 de kilograme. Sunt omnivore, dar în cea mai mare parte dieta lor este vegetariană, mâncând ocazional insecte sau pești, crustacee, iepuri, pasari etc.. În captivitate, aceste mamifere trăiesc până la 45 de ani, iar în sălbăticie speranța de viață este de 30 de ani. În viața de cuplu, babuinii sunt geloși. Masculii iși păzesc cât de bine pot femelele, iar când acestea se îndepărtează prea mult, le mușcă. Perioada de gestație la femelă ajuge la 172 de zile, după care dă naștere unui singur pui.

 

Adauga comentariu