(FOTO-VIDEO) Noi imagini cu alunecările de teren din dealul „liliecilor”. Cantitatea mare de pământ a rupt ancorele și plasele amplasate pe șantier

Noi imagini surprinse de o dronă arată gravitatea problemei alunecărilor de teren din dealul liliecilor, excavat pentru a face loc tronsonului de autostradă cuprins între Deva și Ilia. Filmările au fost realizate de Asociația Construim România. Potrivit reprezentanților asociației, plasele și ancorele nu aveau cum să țină cantitatea mare de pământ care a căzut, și cel mai probabil, alunecările de teren din dealul liliecilor vor cauza o întârziere a proiectului cu câteva luni.

„Imagini din dronă cu alunecarea de pământ de la faimosul deal cu lilieci de la Șoimuș, de pe lotul 4 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva.

Deși finalizarea acestui lot nu era posibilă pentru acest an, considerând volumul de muncă rămas în ciuda mobilizării constructorului UMB, aceste alunecări, care nu sunt chiar o surpriză, vor adăuga cu siguranță câteva luni în plus la execuție.

Plasa și ancorele amplasate pe versant nu aveau cum să țină în loc cantitatea mare de pământ ce s-a desprins și rămâne de văzut soluția aleasă de UMB. Oricare ar fi soluția aleasă de constructor pentru consolidarea dealului, fie că va apela la o consolidare cu ancore așa cum avem de exemplu la urcarea din Dealul Săliște, fie că vor efectua excavări suplimentare pentru reducerea pantei, aceste 2 soluții fiind destul de costisitoare, fie că vor apela la o altă soluție mai ieftină, toate acestea înseamnă costuri suplimentare pentru UMB, la un lot câștigat cu 39% din valoarea estimată inițial de CNAIR, unde oricum credem că au depășit oricum bugetul estimat inițial.

Alunecările de teren au putut fi observate încă din data de 22 octombrie, dar acum ele sunt mult mai evidente. Urmăriți un video realizat de Asociația Construim România.

Sursa foto-video: Asociația Construim România

 

Comentarii

I.C.B.

06.11.2018 10:43

Aceasta este soarta firmelor româneşti. Nici măcar natura nu le ajută.Privind descărcarea de la Şoimuş minivacanţa trebuia amânată după redarea circulaţiei.

I.C.B.

06.11.2018 10:43

Aceasta este soarta firmelor româneşti. Nici măcar natura nu le ajută.Privind descărcarea de la Şoimuş minivacanţa trebuia amânată după redarea circulaţiei.

Adauga comentariu