(FOTO-VIDEO) Loturile III și IV ale autostrăzii Lugoj-Deva, aproape de final. Ce mai au de lucru muncitorii pe șantiere

Lucrările la loturile III și IV ale autostrăzii Lugoj-Deva sunt aproape de final. Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, stadiul fizic al lotului III este de 94,30%, iar pe lotul IV este de peste 96%.

Pe lotul IV Șoimuș-Ilia, muncitorii Spedition UMB mai au de lucru doar în Dealul Pleșu (cunoscut ca Dealul Liliecilor). În prezent, se desfășoară lucrări ample la terasamentul viitoarei autostrăzi și la stabilizarea terenului din zona. 

Sursa video: Marcel Banu, forum.peundemerg.ro

Potrivit celui mai recent raport publicat de CNAIR în luna aprilie, muncitorii Spedition UMB estimează că Lotul IV al autostrăzii Lugoj – Deva (A1), pe traseul Şoimuş – Ilia va fi dat în folosinţă în trimestrul al treilea al acestui an, adică până la finalul anului 2019.

Sursa video: ziarulunirea.ro

Tot în vara acestui an va fi finalizat şi Lotul III al autostrăzii A1, între Ilia şi Holdea, în lungime de 21 de kilometri, potrivit celor mai optimiste estimări ale constructorilor. Un sector de circa un kilometru, în zona nodului rutier Holdea, a rămas în construcţie, restul lucrărilor la autostrada fiind finalizate complet.

Astfel, vor mai rămâne de executat circa 14 kilometri de autostradă, între Holdea şi Margina, unde se află celebrele tuneluri pentru urși. Finalizarea ultimilor kilometri din autostrada Lugoj-Deva, care în momentul de față nu au constructor, secțiunile D, E1 și E2 din lotul 2, ar putea dura și mai mult de 5 ani. Asta înseamnă, că ani buni de acum înainte între Margina și Holdea șoferii vor circula tot pe DN68A.

Citește și: Asociația Pro Infrastructura: „Prostia CNAIR lovește din nou! Victima este vestita secțiune de 3,3 km care conține tunelurile de pe lotul 2 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva”

Sursa foto: Marcel Banu

 

Adauga comentariu