(FOTO - VIDEO) Locatarii unui cartier central al Devei, terorizați de adolescenți puși pe distracție, până la ore târzii din noapte. Poliția Municipiului nu a intervenit la solicitările oamenilor

Seară de seară, locatarii blocurilor de pe strada Ion Creangă (Vânătorul și Pescarul), din Deva, dar și de pe străzile adiacente, sunt terorizați de grupuri de adolescenți veseli și puși pe distracție. Aceștia și-au făcut un obicei din a sta pe băncile din zona verde, unde consumă alcool, lăsând în urma lor „covoare” de gunoaie și de pet-uri.

Pe lângă vacarmul pe care îl fac până la ore târzii din noapte, oamenii din cartier sunt deranjați și de comportamentul acelor adolescenți. Recent, mai mulți adolescenți au făcut circ în fața părinților și a copiilor, care se aflau în spațiul dintre blocuri. Motiv pentru care, a fost solicitată intervenția polițiștilor. Însă, niciun echipaj de la asigurarea ordinii și liniștii publice nu a ajuns la fața locului. 

„În fiecare seară, în parcul dintre blocuri vin grupuri de copii care consumă alcool, lasă mizerie în urma lor și fac zgomot. Nu mai avem deloc liniște. Stau până în jurul orelor 02:00 - 03:00. Am apelat la Poliția locală, de unde am fost îndrumată să sun la Poliția Municipală Deva. Ceea ce am și făcut. Numai că de la Poliția Municipală mi s-a spus că nu au echipaj disponibil și mi s-a sugerat să luăm noi măsuri. Cu alte cuvinte, să ne facem noi singuri dreptate”, a declarat o femeie care locuiește pe strada Ion Creangă. 

Șeful Poliției Locale Deva, Gheorghe Lazăr, a explicat că pe perioada stării de alertă, polițiștii locali sunt în subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Ceea ce înseamnă că agenții nu pot interveni la solicitările cetățenilor, decât atunci când vin prin intermediul Poliției Naționale. 

„În prezent, suntem subordonați în totalitate și suntem coordonați în activitatea noastră de către MAI. Mai exact, se fac patrule mixte de agenți aparținând MAI și agenți de la Poliția Locală. Dimineața, polițiștii locali se prezintă la sediul Poliției Municipiului Deva unde li se dau atribuțiile și ordinele de desfășurare a activității pe parcursul zilei. Așadar, când se sună în dispecerat la Poliția Locală, aceasta nu poate lua decizii, informând cetățeanul să sune la Poliția Națională. Noi, polițiștii locali, nu mai putem răspunde direct solicitărilor venite de la cetățeni, prin intermediul dispeceratului. Suntem subordonați și coordonați de Poliția Națională”, a declarat Gheorghe Lazăr, șeful Poliției locale Deva. 

De la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara nu am reușit să obținem o explicație pentru lipsa unui răspuns în teren, la solicitarea venită din partea devencei. După ce Ziar de Hunedoara a cerut un punct de vedere vizavi de situația relatată mai sus, reprezentanții Poliției Municipale Deva au transmis că vor intensifica patrulările în zonele „fierbinți” ale orașului, pentru a „asigura un climat adecvat de conviețuire socială”. Totodată, vor lua măsuri privind respectarea regulilor de distanțare socială, prevăzute în starea de alertă, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus. Asta, în condițiile în care, în ultima perioadă, polițiștii se confruntă cu o creștere a reclamațiilor venite din partea cetățenilor, având ca obiect deranjul ordinii și liniștii publice. 

Adauga comentariu