(FOTO-VIDEO) DEVA: DEZASTRUL făcut de ploaia torențială, în imagini. DN7, aproape impracticabil, mașini stricate în mijlocul apelor, canalizare care nu mai face față torenților

Ploaia a căzut neîncetat, în municipiul Deva, de la ora 13. În decursul a patru ore, municipiul reședință de județ a devenit mica „Veneție”. Canalizarea nu a mai putut face față cantităților mari de apă, motiv pentru care, zona cea mai joasă a orașului, respectiv, zona DN7, a devenit un mare „râu”.

Imagini inedite au fost surprinse de un devean, în timp ce canalele de pe centura municipiului, pur și simplu, săreau în aer. 

Explicația reprezentanților Apaprod este că, în momentul în care a venit debitul foarte mare de apă, aerul de pe conductă ridica, pur și simplu, capacele. Potrivit acestora, angajații încearcă acum să desfunde canalizările din zona DN7, pentru ca apa să se poată retrage din oraș. A început însă să plouă din nou mai tare, iar munca lor este anevoioasă.

Un devean, care circula cu mașina pe Aleea Păcii, a fost nevoit să o împingă, după ce, din cauza apei foarte mari, autoturismul s-a defectat.

Probleme au fost și în zona Grigorescu, un peste 10 curți au fost inundate. Pompierii sunt acum la fața locului pentru a scoate apa din gospodării. De asemenea, întreg cartierul Gojdu și zona din împrejurul pieței din Deva au fost inundate, din cauza canalizării înfundate, care nu a mai făcut față averselor.

Adauga comentariu