(FOTO) Pensionară luată cu ambulanță SMURD din Piața Agroalimentară din Deva. A fost dusă la Urgență pentru investigații medicale

Temperaturile ridicate și aerul sufocant din piața centrală a Devei au făcut, se pare că, o nouă victimă.

O pensionară care venise să cumpere produse din Piața Agroalimentară a ajuns la spital, după ce i s-a făcut rău. Oamenii au apelat serviciile de prim-ajutor, la fața locului fiind trimis un echipaj de la SMURD. Femeia a fost dusă la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Deva, pentru a fi investigată medical. Comercianții din piață susțin că, din cauza căldurii din hala agroalimentară, oamenilor li se face rău. Piața are sistemul de climatizare defect, iar temperaturile din interior ajung și la +38 - 40 de grade Celsius în zilele caniculare. 

„Din datele oferite de colegii mei, femeia s-a simțit rău, acuzând amețeli și o stare de slăbiciune. Pacienta a fost supusă unor invesigații medicale, având probleme de sănătate cronice. Medicii urmează să decidă, dacă femeia va rămâne sau nu internată în spital”, a declarat medicul Lucian Miron, directorul medical al SJU Deva. Acesta a mai precizat că starea de sănătate a femeii este precară, având boli cronice. 

În ultimele trei săptămâni, mai mulți comercianți sau clienți ai pieței au avut nevoie de ajutor medical, simțindu-se rău de la căldura din piață. De la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara și Serviciul de Ambulanță Județean Hunedoara au fost confirmate patru cazuri. Zeci de persoane au reacționat pe rețelele de socializare, după ce Ziar de Hunedoara a relatat despre condițiile inumane în care sunt ținuți „piețarii”. 

Citește aici: (VIDEO) Oameni LEȘINAȚI de la CĂLDURA din Piața Agroalimentară, luați cu AMBULANȚA! Nici până la mijlocul verii, PRIMĂRIA DEVEI nu a reparat sistemul de climatizare

„Salvarea nu ia din Piața Deva numai oameni vârstnici, ne ia și pe noi, comercianții, care lucrăm acolo. Săptămâna trecută o colegă de-a mea a avut nevoie de salvare și eu joi, după ce am plecat din piață, m-a luat salvarea dar, desigur, autorităților locale nu le pasă”, a fost mesajul scris de o deveancă. 

Sistemul de climatizare din piață este defect. Comercianții susțin că le-au cerut celor care administrează piața să pornească ventilația, încă de la începutul verii. Dar acest lucru nu a fost posibil. Abia la sfârșitul lunii iunie, când problema a ajuns în presa locală, directoarea pieței, Mărioara Avram, a declarat că a demarat o procedură de achiziție a unor servicii de mentenanță a sistemului de climatizare. Tot atunci, aceasta a spus că în maximum o săptămână, problema va fi rezolvată. 

Citește și: (VIDEO) Piața Agroalimentară din Deva, cu sistemul de climatizare defect, în plină caniculă. Oamenii se sufocă la temperaturi care ajung la 40 de grade Celsius, iar produsele se strică

Adauga comentariu