(FOTO) Lotul 3 al Autostrăzii Orăștie - Sibiu, ca după război. Segmentul care a fost demolat și reconstruit, plin de „slăbiciuni”

Lotul 3 al Autostrăzii Orăștie - Sibiu, în zona în care a fost demolat, apoi reconstruit, își arată „slăbiciunile”. Recent, reprezentanții Asociației Pro Infrastructura, un ONG care monitorizează marile proiecte din țară, a publicat câteva imagini în care se văd hibele șoselei, dar și neglijența autorităților care ar trebui să se ocupe de întreținerea autostrăzii. Lucrările din afara corpului șoselei nu au fost încheiate nici până astăzi, pe alocuri, terasamentele s-au fisurat și riscă să o ia la vale. Sistemul de colectare a apelor pluviale are mari deficiențe, pe unele porțiuni fiind complet distrus. 

„Avem imagini cu un puternic impact emoțional cu peisajul dezolant din zona Aciliu, parte a Lotului 3 al Autostrăzii A1 Orăștie-Sibiu. Vestitul tronson, inaugurat în pripă în noiembrie 2014, înainte de alegerile prezidențiale, demolat în 2015 pe 200 de metri din cauza execuției execrabile și reparat parțial în 2016, pare complet abandonat: vegetație luxuriantă și apă care își fac de cap pe lângă pilele viaductului Aciliu și la dealul Bucium. În timp ce șanțurile betonate arată ca după război, fiind distruse pe kilometri întregi, iar sistemul de scurgere a apelor pluviale și de protecție a infrastructurii viaductului Aciliu este complet nefuncțional. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) doarme în papuci, fiind incapabilă să facă o minimă întreținere. 

Finalizarea lucrărilor din afara corpului autostrăzii a fost licitată de CNAIR de cel puțin 10 ori, de tot atâtea ori procedura fiind anulată. Licitația a fost recent relansată, rămâne de văzut cu ce rezultat. Cerem CNAIR să deruleze de urgență un program de mentenanță corespunzătoare până la contractarea lucrărilor rămase/de remediere!”, au scris cei de la Asociația Pro Infrastructura. 

Lotul 3 al Autostrăzii A1 Orăştie - Sibiu a fost inaugurat inaugurat în 2014. Un an mai târziu, din cauza unor fisuri mari care au apărut în asfalt, șoseaua a fost demolată pe o distanță de aproximativ 200 de metri şi refăcută în 2016. 

Sursa foto: Asociația Pro Infrastructura

Adauga comentariu