(FOTO) Gara din Deva, reabilitată după zeci de ani. Primele lucrări de amenajare a unei pasarele metalice acoperite au început

Gara din Deva își va chimba total înfățișarea până în anul 2020. După ani la rând în care a fost lăsată să se degradeze, modernizarea gării din Deva este privită ca o normalitate și de localnici, dar și de turiști. Zona gării Deva face parte din tronsonul 3 Gurasada-Simeria al căii ferate Frontieră-Curtici-Simeria. Valoarea investiției efectuate pe tronsonul 3 este de aproximativ 10 de milioane de lei, iar din momentul semnării contractului între CFR și constructor, lucrările trebuie finalizate în termen de 36 de luni, adică în luna octombrie 2020. 

Primele lucrări de reamenajare au început deja. Constructorul, format din asocierea FFC-Astaldi - Convensa, a demarat construcția unei pasarele metalice acoperite. Potrivit proiectului, aceasta va fi dotată cu scări și lifturi pentru accesul călătorilor la peroane. Proiectul include nu doar reabilitarea gării și a peroanelor, ci și construierea a 4 pasaje peste calea ferată, dintre care unul va fi și auto și pietonal.

Gara din Deva a fost construită în anii 80 și a reprezentat, la momentul respectiv una dintre cele mai mari și moderne clădiri din oraș. Prin stația CFR trec acum, în fiecare zi, 62 de trenuri de călători. 

Adauga comentariu