(FOTO) Drum județean asfaltat pe timp de ploaie. Ce firmă execută lucrările

Azi dimineață, pe ploaie, se asfalta de zor un drum județean care traversează localitatea Densuș. Muncitorii au venit cu camioanele pline de material pe care l-au turnat peste șoseaua plină de apă. 

Tot „efortul” muncitorilor hotărâți să termine lucrarea a fost surprins în fotografii de o locuitoare din Densuș, imaginile fiind postate pe o rețea de socializare. 

„Înțeleg că la Densuș se asfaltează... pe ploaie. Știu că sunt termene de execuție, că muncitorii trebuie plătiți, deci trebuie să lucreze, că în România merge oricum și orice, dar despre banii comunității nu vorbește nimeni (indiferent dacă sunt bani județeni, europeni, sau de pe Marte)?!!! Cum sunt cheltuiți, pe ce, care este eficiența lucrărilor etc.? Am verificat, iar stratul de amorsă a fost turnat tot pe ploaie. Asta înseamnă că drumul va avea rezistență redusă. Țin să amintesc celor ce vor face recepția acestui drum, că este circulat de mașinile de mare tonaj care transportă pădurile noastre!!! Și mai țin să precizez că voi solicita oficial detaliile acestui contract, cum a fost atribuită lucrarea, costuri, garanție, asumarea întreținerii”, a scris Valentina Mureșan pe Facebook. 

Primarul comunei Densuș susține că asfaltul turnat pe ploaie a fost o excepție. Muncitorii n-ar fi știut că vor cădea precipitații azi dimineață și au venit cu camioanele pline de asfalt. 

„Asfaltarea s-a oprit. A fost doar azi dimineață, încă nu începea să plouă. Când a început mai tare să plouă, mașinile cu asfalt erau deja ajunse în zonă. Nu puteau să-l ducă să-l bage în stație, nu știu, nu mă pricep. Este drumul județean 687G, Totești - Ștei, iar lucrarea este făcută de Consiliul Județean. Se lucrează de aproximativ o săptămână”, a declarat Ionel Adrian Vîrtopean, primarul comunei Densuș. 

Potrivit specialiștilor, asfaltările se fac pe suport uscat, iar temperatura în aer trebuie să fie mai mare de 15 grade C. În cazul în care se toarnă pe timp de ploaie, umezeala rămâne sub stratul de asfalt și duce la degradarea accelerată a acestuia. 

Lucrările de reabilitare a DJ 687G sunt executate de firma Drupo, cea care a obținut și contractul de modernizare, pe fonduri europene, a drumului Hunedoara – Călan. 

Adauga comentariu