(FOTO) Autospecială SMURD, BLOCATĂ în noroi, înspre o intervenție de urgență. Drumul comunal spre satul Dumbrava de Jos, din comuna Ribița, este absolut impracticabil

România, anul 2018. În județul Hunedoara mai există încă drumuri de pământ, neasfaltate sau fără piatră. Drumuri de pământ, care, la prima ploaie, devin impracticabile, iar salvatorilor le este imposibil să ajungă cu mașinile până la oamenii care au nevoie de ei. S-a întâmplat astăzi, în comuna Ribița, satul Dumbrava de Jos. 

„Pompierii SMURD Brad, abandonați în comuna Ribița, sat Dumbrava de Jos, nu pot să-și exercite intervenția pentru oamenii bolnavi și necăjiți, drumuri (adevărate tranșee), nu mai există piatră pe ele, și utilajele s-au evaporat toate, mulțumim Primăriei Ribița”, a scris Flavius Faur, un localnic din Ribița, pe un site de socializare.

Pompierii SMURD se îndreptau spre o pacientă care avea nevoie urgentă de ajutor. Familia sa sunase la 112, pentru că femeia suferea de insuficiență respiratorie. La un moment dat, salvatorii nu au mai putut înainta și au fost nevoiți să meargă pe jos preț de jumătate de oră, până la casa femeii, pe care au transportat-o pe o targă până la autospecială.

„A fost venită o solicitare prin 112, de la Dumbrava de Jos, prin care se cerea ajutor pentru o femeie de 66 de ani, cu insuficiență respiratorie. A fost deplasat acolo un echipaj SMURD și o autospecială de primă intervenție. La un moment dat, drumul a devenit impracticabil, nu se putea avansa pe el, și au parcurs aproximativ o jumătate de oră pe jos și au adus-o pe femeie pe o targă, până la ambulanță. Acesta nu este un caz singular. Mai sunt zone izolate care sunt locuite, iar oamenii au nevoie de asistență medicală, deci nu e prima oară când se parcurg pe jos trasee până la pacienți”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Edilul comunei, Ioan Faur, susține că o firmă care a reparat rețeaua electrică în satul Ribicioara, aflat după satul Dumbrava de Jos, a fost cea care a distrus drumul.

„Ei au urcat cu utilaje, au tras stâlpi după ei, după buldoexcavator, după tractor... Noi știam de treaba asta, am fost în teren, dar nu am putut să acționăm pentru că pe moale nu se poate face nimic. Vom repara drumul pe banii primăriei. S-a întâmplat, ne pare rău”, a declarat Ioan Faur pentru „Ziar de Hunedoara.

 

Adauga comentariu