Fostul secretar al municipiului Deva Laura Sârbu rămâne în arest preventiv. Decizia Tribunalului Hunedoara nu este definitivă

Laura Sârbu, soțul și cumnatul ei rămân în arest preventiv. Tribunalul Hunedoara a decis prelungirea măsurii preventive luată față de cei trei inculpați, pe o perioadă de 30 de zile. Hotărârea instanței hunedorene nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

„Instanța a constatat legalitatea și temeinicia arestului preventiv luat față de cei trei inculpați, măsură pe care o menține. Totodată, a respins cererile inculpaților de revocare a arestului preventiv sau de înlocuire cu măsura arestului la domiciliu. Hotărârea Tribunalului Hunedoara poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare”, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara. 

Procurorii DNA îi acuză de trafic de influență pe Laura Sârbu, fost secretar al municipiului Deva, soțul ei Hadrian Sârbu, angajat în cadrul Biroului Investitori Relații Externe și cumnatul secretarului, Adrian Mihai Bodrean, angajat la Serviciul Cadastru, Fond Funciar. Dosarul a fost trimis în judecată la Tribunalul Hunedoara. Conform anchetatorilor, Laura Sârbu ar fi pretins de la administratorul unei firme o sumă de 40.000 de lei, pentru a-i facilita obținerea contractului de lucrări la Adăpostul de urgență pe timp de noapte, aflat în administrarea Direcției de Asistență Socială (DAS), din cadrul primăriei. De la administratorul aceleiași firme, secretarul municipiului ar fi pretins suma de 7.000 de euro, pentru a-i asigura obținerea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unei hale de producție. Secretarul municipiului ar fi solicitat aceste sume de bani, cu promisiunea de a-i influența pe funcționarii primăriei în elaborarea actelor menționate. În acțiunile sale, Laura Sârbu ar fi fost sprijinită de ceilalți doi inculpați, susțin procurorii anticorupție. În complicitate cu soția sa, Hadrian Sârbu ar fi intervenit și ar fi stabilit modul în care secretarul municipiului trebuia să procedeze pentru a primi mita de la omul de afaceri. Adrian Mihai Bodrean este cel care ar fi retras banii din șpăgi de la bancomat, apoi s-ar fi deplasat la domiciliul soților Sârbu pentru a le înmâna sumele de bani, oprindu-și și pentru el un „comision”. 

Precizăm că până la pronunțarea unei sentințe definitive în dosarul în care sunt acuzați de comiterea unor infracțiuni de corupție, cei trei inculpați se bucură de prezumția de nevinovăție.

Adauga comentariu