Fostul primar al Devei Mircia Muntean revine la profesia de bază. S-a angajat ca inginer la Minvest

Fostul primar al Devei Mircia Muntean are un job nou. Acesta s-a angajat ca inginer la Compania de stat Minvest, revenind, astfel, la profesia sa de bază. Angajarea s-a făcut direct pe post, fără concurs și fără să fie publicat vreun anunț, susține directorul companiei Lucian Gherman.

„A fost angajat pe un post de inginer economist, dacă nu mă înșel, de aproximativ o lună. Postul era liber în organigramă. Am avut nevoie de un inginer. Angajările la Minvest nu se fac prin concurs”, a declarat Lucian Gherman. 

Întrebat dacă a fost publicat vreun anunț de angajare, acesta a spus că procedura companiei nu impune un astfel de lucru. 

Compania Națională a Cuprului, Aurului și Fierului (CNCAF) Minvest Deva este deținută de statul român. 

Mircia Muntean a fost primar al Devei în perioada 1996 - 2012, cu o pauză de patru ani, când a fost ales deputat al în Parlamentul României (2012 - 2016). În 2016 a fost reales primar al municipiului reședință de județ, însă mandatul nu l-a dus la bun sfârșit. În aprilie 2017, Mircia Muntean a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase ani de închisoare într-un dosar în care a fost judecat pentru conducerea unui vehicul în stare de ebrietate. Pedeapsa finală a rezultat din contopirea a două condamnări din două dosare diferite. Fostul edil a primit doi ani de detenţie în dosarul supranumit „Alcoolul la volan”, la care s-au adăugat patru ani de închisoare cu suspendare primiţi pentru abuz în serviciu în „Dosarul Shell”, în 2013, beneficiul suspendării fiindu-i revocat. După ce și-a ispășit pedeapsa, fostul edil al Devei a fost eliberat condiționat în decembrie 2019.

Conform datelor din CV-ul personal, înainte de a fi ales primar, Mircia Muntean a lucrat la Combinatul Siderurgic Hunedoara ca electrician la turnătoria „Siderurgica” SA Hunedoara, apoi ca șef de echipă la aceeași întreprindere. În 1987, fostul edil-șef a absolvit cursurile Institutului de Subingineri Hunedoara, filială a Institutului Politehnic „Traian Vuia” Timișoara și s-a specializat în furnale și oțelării. În 2000, a urmat cursurile aceleeași facultăți, obținând o specilizare în prelucrări plastice și tratamente termice. Mircia Muntean a mai urmat și cursurile Universității „Bioterra„, Facultatea de Inginerie și Managementul Agroturismului, cu specializare în inginerie managerială. 

Adauga comentariu