Fostul consilier prezidențial, Eckstein-Kovacs Peter, critică ieşirea lui Iohannis: "S-a autoexclus ca președinte al României. Voi sesiza CNCD"

Eckstein-Kovács Péter, fost conilier prezidențial, anunță, pe Facebook, într-o postare în maghiară, că va sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pe motiv că președintele Klaus Iohannis  folosește batjocoritor limba maghiară, respectiv pentru acuzația că „Orban Viktor  împreună cu PSD-ul doresc să răpească Ardealul”.

”Iohannis s-a autoexclus ca politician european, ca președinte al României, ca om civilizat. Toatea acestea, prin declarația sa de astăzi, prin care acuză în mod colectiv maghiarii că doresc să rupă Ardealul de România. Faptul că folosește în mod batjocoritor limba maghiară și îl acuză pe Orban Viktor de faptul că împreună cu PSD-ul doresc să răpească Ardealul este doar cireașa de pe tortul naționalist. Este regretabil! Ce se poate face? Se poate căuta CNCD. Eu am să o fac, sper că și mulți alții cu mine. După care trebuie adusă la cunoștința opiniei publice internaționale cele întâmplate. Inclusiv organizațiile și cancelariile internaționale”, se arată pe pagina de Facebook a lui Eckstein-Kovács Péter.

Klaus Iohannis a reacționat în termeni inadmisibil de duri, miercuri, de la Palatul Cotroceni, după ce proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc a fost adoptat tacit în Camera Deputaților. Șeful statului a afirmat că "PSD luptă să dea Ardealul ungurilor".

Asta deşi cu câteva ceasuri mai înainte de la Senat se anunţase deja că acesta se reuneşte special pentru a respinge acest proiect de lege. Ceea ce s-a şi întâmplat, cu majoritate, în şedinţa extraordinară de la ora 14.00.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că PSD nu susține proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc.

Adauga comentariu