A fost nevoie de șapte vieți pentru ca Drumurile Naționale să ia măsuri. „Se vor monta indicatoare la trecerea de pietoni de la Sântandrei”

De mâine, va începe montarea unor indicatoare de presemnalizare a trecerii de pietoni de pe drumul național (DN) 7, de lângă DHS, au anuțat reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara. În plus, în intersecția DN 7 cu drumul județean (DJ) 700, către Sântandrei, se va face un sens giratoriu provizoriu.

„În urma discuțiilor care au avut loc ieri, 13 noiembrie, la Primăria Simeria, s-a stabilit că, în cel mai scurt timp, se vor monta în asfalt butoni reflectorizanți și se vor suplimenta indicatoarele prin care se atenționează că sunt treceri de pietoni și trebuie redusă viteza. Primăria Simeria trebuie să depună la DRDP Timișoara documentația necesară pentru realizarea unui sens giratoriu provizoriu, documentație care se va analiza în Comisia Tehnico-Economică în funcție de normele în vigoare”, a transmis reprezentantul DRDP Timișoara. Acesta a precizat că montarea indicatoarelor începe de mâine, 14 noiembrie. 

Compania de Drumuri s-a mobilizat și datorită protestelor pe care oamenii din Sântandrei și Deva le-au organizat cinci seri la rând la zebra din intersecția DN 7 cu DJ 700. Oamenii au cerut semnalizarea corespunzătoare a trecerii de pietoni și au spus că nu vor renunța la protest dacă acest lucru nu va fi făcut. Și în această seară oamenii au spus că vor ieși să protesteze. Revolta lor a plecat de la ultima tragedie petrecută pe zebra de la DHS, când un bărbat de 76 de ani a fost lovit mortal de o mașină. Șoferul le-a declarat polițiștilor că nu l-a văzut și nu a avut timpo să-l evite. În ultimii ani, șapte persoane au fost ucise în acel loc, iar autoritățile locale din Simeria au trimis mai multe adrese la DRDP Timișoara, cerând semnalizarea adecvată a trecerii de pietoni. De la Compania de Drumuri au existat doar promisiuni, care nici până astăzi nu s-au materializat. 

Comentarii

Florin

14.11.2018 21:38

Cea mai simpla soluție este un semafor cu buton pentru pietoni!!!

Adauga comentariu