Florin Oancea, discuții cu reprezentanții Guvernului pentru asigurarea stocului de cărbune de la Termocentrala Mintia, dar și pentru preluarea colosului energetic de către Primăria Deva

Primarul Devei, Florin Oancea, a avut astăzi, la Guvern, o întâlnire la Guvern cu membri ai Exxecutivului, pentru a discuta despre viitorul Termocentralei Mintia. La întîlnirea de astăzi au participat: conducerea Complexului Energetic Hunedoara și a Termocentralei Mintia, reprezentanții sindicatelor, Primarul Municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, președintele PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuș, administratorul judiciar și administratorul special al Compexului Energetic Hunedoara(CEH) și subsemnatul. Membrii delegației au fost primiți de vicepremierul Raluca Turcan.

Subiectul principal al discuției a fost legat de situația termoficării din municipiile Deva și Petroșani.

„În luarea mea de cuvânt am reiterat că pentru noi, pentru deveni, prioritatea numărul 1 este asigurarea stocului de cărbune pentru ca Termocentrala Mintia să poată furniza agentul termic pentru Deva pe toată durata iernii.

Am făcut o prezentare vicepremierului Raluca Turcan cu situația celor aproape 22.000 de deveni care beneficiază de sistemul centralizat de încălzire: copiii de grădiniță, școală primară, gimnazială și liceu, cele peste 4.000 de apartamente din Deva, Spitalul Județean, instituții publice și peste 300 de agenți economici din oraș. Am solicitat vicepremierului și ministrului de resort – Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, să ne sprijine în acest demers. Ca urmare, astăzi (marți - n.r.) la ora 13:00, vom fi primiți la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri de către ministrul Virgil Popescu, care știe exact situația Termocentralei Mintia și a Complexului Energetic Hunedoara. Vicepremierul Raluca Turcan ne-a dat asigurări că Guvernul României se va implica pentru asigurarea resurselor financiare pentru refacerea stocului de cărbune la Termocentrala Mintia”, a declarat primarul Devei, Florin Oancea.

Primăria Deva intenționează să preia Termocentrala Mintia în subordinea municipalității, în condițiile în care aceasta se va desprinde de Complexul Energetic Hunedoara, conform Ordonanței 60, și va deveni o entitate distinctă care să poată fi preluată de Consiliul Local Deva.

„Conducerea Termocentralei Mintia a prezentat un program de măsuri prin care demonstrează că Termocentrala Mintia este viabilă, cu condiția separării de CEH. Am plecat de la întâlnirea cu vicepremierul Raluca Turcan cu convingerea că Guvernul României va sprijini Deva și pe deveni și se va implica în funcționarea Termocentralei Mintia la parametri normali, pe toată durata acestei ierni. Voi face tot ceea ce ține de mine ca devenii care beneficiază de încălzirea în sistem centralizat să aibă confortul termic necesar. De altfel, în cursul serii de ieri, am avut o discuție personală cu Premierul României, Ludovic Orban, care m-a asigurat că vom avea tot sprijinul din partea Guvernului”, mai spune primarul Florin Oancea.

Adauga comentariu