Femeie înșelată cu 1.000 de euro de un fals „samsar” de autoturisme aduse din Germania. Escrocul nu a fost încă prins

Atenţie la neatenţie! Poliţiştii sunt pe urmele unui individ care a înşelat o hunedoreancă prin intermediul unui site de vânzări on-line. Totul s-a întâmplat după ce femeia de 43 de ani, din Hunedoara, a văzut un autoturism în fotografiile de pe un site de specialitate și l-a contactat pe „proprietar”.
 
„În data de 06.11.2018, la sediul Poliției Municipiului Hunedoara s-a prezentat o femeie în vârstă de 43 de ani, din municipiul Hunedoara, care a reclamat faptul că a fost victimă a unei infracţiuni de înşelăciune. 
Femeia le-a declarat poliţiştilor că, la data de 26.10.2018, întrucât avea intenţia de a achiziționa un autoturism din Germania despre a cărui vânzare a aflat dintr-un anunț publicat pe un site de vânzări on-line, a contactat prin e-mail proprietarul mașinii, care i-a solicitat 1.000 de euro, drept „garanție” pentru achiziționarea mașinii. Femeia a trimis suma respectivă printr-un serviciu de transfer monetar, însă, după retragerea banilor, proprietarul maşinii nu a mai răspuns solicitărilor acesteia de a preda autoturismul”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.
 
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înșelăciune şi efectuează cercetări în vederea identificării autorului şi a recuperării prejudiciului. 
 
Recomandări preventive
 
Cumpărăturile on-line au devenit din ce în ce mai populare în ultima perioadă. Prețurile competitive și ofertele speciale sunt foarte atrăgătoare dar, din păcate, nu sunt lipsite de riscuri. Tocmai de aceea, IPJ Hunedoara vă dă câteva sfaturi pentru a nu cădea în plase infractorilor.
 
Cum puteți face cumpărături on-line în siguranță? Folosiți, pe cât posibil, site-uri românești de cumpărături – pot fi mai ușor de identificat în caz de probleme. Verificați, înainte să cumpărați, recenziile site-ului sau a produsului. Folosiți cardul de credit, când e posibil, și plătiți folosind servicii de plăți sigure – feriți-vă de plățile prin transfer bancar. Plătiți doar când aveți o conexiune sigură la internet – evitați folosirea hot-spot-urilor publice de wi-fi. Dacă produsul comandat de dumneavoastră nu sosește la timp, contactați imediat vânzătorul. Dacă acesta nu răspunde, contactați banca. Atenție la reclame, oferte și afaceri bombă! Sesizați Poliția la orice încercare de fraudă, chiar dacă nu ați devenit victimă a acesteia.

Adauga comentariu