Femeie găsită înecată într-o baltă formată în urma ploilor, la Govăjdia. Plecase să-și caute vacile prin pădure, dar a căzut în apă

Tragedie fără margini în localitatea Govăjdia, din cauza ploilor torențiale din ultimele zile. O femeie de 47 de ani a fost găsită înecată într-o baltă, formată în urma precipitațiilor masive. Aceasta ar fi plecat de acasă, ieri seara, să își caute vacile prin pădure, dar nu s-a mai întors. 

„O femeie de 47 ani a fost găsită înecată la Govăjdia, într-o baltă. Echipajul sosit la fața locului a constatat decesul persoanei. Din datele de la colegi nu prezenta urme vizibile de violența. Se pare că a plecat aseară de acasă să caute vacile prin pădure și a cazut în balta formata în urma ploilor”, a declarat medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara. 

Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată despre faptul că, în satul Govăjdie, pe malul pârâului cu același nume, a fost găsit cadavrul unei femei de 47 de ani, din localitate. 

„Echipa operativă care s-a deplasat la fața locului a constatat că persoana decedată, în seara zilei de 24.06.2020, în jurul orei 21.00, a plecat de la locuință, cu intenția de-a aduce animalele de pe locul de pășunare, spre satul Lelese. Soțul femeii decedate, în noaptea de 24/25.06.2020, observând că soția lui nu mai revine la domiciliu, a căutat-o în zona unde pășunau animalele, dar nu a anunțat dispariția acesteea, crezând că femeia a plecat la mama ei, în satul Lelese, fără a-l anunța (lucru pe care l-a mai făcut în trecut, când a revenit la domiciliu după câteva zile). 

În dimineață a zilei de 25.06.2020, în jurul orei 07:00, bărbatul, ajutat de câţiva localnici din satul Govăjdia, a găsit cadavrul soției într-un heleșteu format pe râul Govăjdia, sesizând acest fapt la numărul de urgenţă 112. Din verificările efectuate la fața locului, se pare că femeia ar fi încercat să traverseze râul Govăjdia spre locul de pășunare al animalelor, pe un tunel din beton construit pentru captarea apei din râu, tunel de pe care a alunecat și a căzut în heleșteu, unde a decedat”, a informat IPJ Hunedoara. 

Echipajul I.S.U. Hunedoara deplasat la fața locului a recuperat din apă cadavrul persoanei decedate, acesta fiind preluat de către reprezentanţii S.J.M.L. Hunedoara, în vederea efectuări necropsiei și stabiliri cauzei exacte a decesului.

Din primele verificări, nu sunt suspiciuni cu privire la decesul femeii, însă cercetările continuă, pentru lămurirea tuturor aspectelor în care a avut loc acest incident.

Adauga comentariu