Fără frică de COVID-19. Primele ore de la deschiderea policlinicii din Deva: cozi interminabile, până în stradă, și oameni care se înghesuie

Cozi interminabile și oameni care se înghesuie, fără nicio teamă de COVID-19. Se întâmplă la Deva, în primele ore de la deschiderea policlinicii, după ce spitalul a fost redat circuitului normal. Mai bine de două luni, unitatea sanitară a fost închisă, după ce qa fost declarată spital COVID. 

Odată cu redeschiderea ambulatoriului, zeci de persoane stau la coadă, pentru a intra la consultații, în policlinica din Deva. Oamenii nu au nici un fel de protecție și așteaptă, înghesuiți, să treacă de cortul în care se face triajul pacienților, pentru a putea să intre în ambulatoriu. Cei mai mulți dintre ei, sunt oameni în vârstă.

„2 Iunie, ora 7.30 o zi mohorâta, zi în care credeam că după toate câte s-au întâmplat în ultima perioadă, oamenii vor învăța ceva, dar se vede că nu. Încă de la primele ore ale dimineții în față la Policlinică se înghesuie lumea pentru a ajunge la medic. Nu-i condamn, dar nici nu-i înțeleg dacă au programare de ce trebuie să stea înghesuiți. Se spune mereu că trebuie să păstrăm distanța unul față de celălalt, dar nu văd pe nimeni să respecte acea distanță socială. Dar totuși nu înțeleg un lucru de ce trebuie să stea înghesuiți la un singur loc de triaj când în față la spital sunt 3 locuri amenajate pentru trierea pacienților. Situația este incertă, dar mă gândesc că ar fi bine că totul să revină la normal, și să nu mai existe atâtea cozi în față la Policlinică. Știu că mulți vor înțelege greșit opinia mea, dar nu-mi doresc să fim iar izolați. Prefer să păstrăm distanța unul față de celălalt și să putem fi liberi să mergem la serviciu cu toții, să putem călători fără impedimente. Cred că izolarea care a fost ne-a afectat destul de mult pe toți (moral și financiar). Cred că conducerea spitalului ar trebui să ia măsuri și să rezolve această situație, care nu este deloc plăcută pentru nimeni”, a scris Alexandra Olar, pe contul său de socializare.

Fiecare persoană care intra în Spitalul Județean de Urgență Deva trebuie să treacă, în mod obligatoriu, prin corturile de triaj, pentru ca medicii să verifice dacă au simptomatologie de coronavirus.

Așadar, dacă nu este imperios necesar să mergeți la spital, evitați să faceți acest lucru.

 

 

 

Adauga comentariu