Fără compasiune pentru moartea unui om. Sora paznicului decedat la Sarmizegetusa Regia: „Este inadmisibil să fim tratați așa cum am fost tratați”

Rudele paznicului mort la Sarmizegetusa Regia sunt consternate din cauza atitudinii lipsite de compasiune pe care au avut-o reprezentanții administrației județene față de această tragedie.
Sora bărbatului decedat susține că la înmormântarea fratelui său nimeni de la Consiliul Județean (CJ) Hunedoara nu s-a deranjat să trimită măcar o floare sau un mesaj de condoleanțe pentru familie. Mai mult de atât, în ziua tragediei, vicepreședintele CJ Hunedoara, Sorin Vasilescu, le-ar fi spus angajaților de la situl arheologic că paznicul este vinovat de moartea sa. Aceeași atitudine au avut-o și cei de la firma de pază la care Peter Milu a fost angajat. 

„Este inadmisibil să fim tratați așa cum am fost tratați. Nu am primit niciun fel de ajutor sau sprijin moral din partea CJ sau a firmei de pază la care a muncit fratele nostru. Mai mult, consider ca lipsită de respect afirmația vicepreședintelui Vasilescu, care a spus de față cu alți trei foști colegi ai fratelui nostru, cum că «el este vinovat pentru moartea sa, că s-a ascuns sub cel mai mare copac». Noi, rudele lui Milu îl întrebăm: domnule vicepreședinte, unde s-ar fi putut ascunde de ploaia și furtuna care veneau? Am înțeles că anul trecut a fost construit un refugiu, care a fost dărâmat, fără să fie înlocuit cu ceva. Și mai știm că Milu este vinovat, din afirmațiile  vicepreședintelui făcute chiar în ziua tragediei. Cum a putut spune așa ceva? De aceea suntem hotărâți să cerem cercetarea amănunțită a împrejurărilor care au dus la moartea fratelui nostru și să acționăm în judecată pe cei care au batjocorit această tragedie, respectiv pe vicepreședintele Vasielscu. Dacă avea unde să se adăpostească, fratele meu avea o șansă la viață”, afirmă Irina Peter (foto sus), sora bărbatului plecat dintre noi.

Citește și: Ca în România! A fost nevoie să moară un om, pentru ca instituțiile să ia măsuri. Consiliul Județean vrea adăposturi pentru turiști, la Sarmizegetusa Regia, după ce un bărbat a murit fulgerat. A mai fost un adăpost, dar l-au dărâmat!

Contactat pentru un punct de vedere vizavi de cele spuse de sora bărbatului decedat, vicepreședintele Sorin Vasilescu a declarat următoarele: „Nu zic a cui este vina. Era angajatul unei firme private de pază. Dacă vor rudele să se îndrepte împotriva cuiva, atunci ar trebui să se îndrepte împotriva firmei. Condițiile de muncă le asigură angajatorul, respectiv firma de pază. CJ nu are nicio responsabilitate.” Sorin Vasilescu a mai adăugat că toată această situație i se pare „cusută cu ață albă”. 

Tragicul eveniment de la Sarmizegetusa Regia este considerat accident de muncă și împrejurările în care s-a produs sunt în curs de anchetare de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara, dar și de către polițiști și procurori. 
Potrivit comisarului Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, în acest caz se fac cercetări în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă, nerespectarea măsurilor pentru siguranță și securitate în muncă și vătămare corporală din culpă. 
Peter Milu a decedat în data de 8 august, lovit de fulger, în timp ce se afla cu doi turiști în incinta sitului arheologic Sarmizegetusa Regia. Cetatea dacică se află în administrarea CJ Hunedoara. 

 

 

Adauga comentariu