EXCLUSIV. Mircia Muntean, la un pas de eliberarea din penitenciar. Dosarul de liberare condiționată, înregistrat astăzi la Judecătoria Deva

Fostul primar al Devei Mircia Muntean este la un pas de eliberarea din penitenciar. Ieri, comisia de liberare condiționată a penitenciarului Deva (Bârcea Mare) s-a reunit și, conform surselor noastre, a decis că Mircia Muntean și-a ispășit pedeapsa. Astăzi, dosarul 8897/221/2019, cu obiectul „propunere de liberare condiționată” a fost înregistrat la Judecătoria Deva, iar după ora 14 se va stabili data la care va avea loc termenul de judecată.  

Fostul primar al Devei, Mircia Muntean, a ajuns în închisoare în luna aprilie 2017, fiind condamnat la șase ani de închisoare. În prezent, fostul edil șef se află la Penitenciarul Deva (Bârcea Mare). Muntean muncește la biblioteca închisorii, pentru a beneficia de reducerea pedepsei. El va beneficia și de Legea recursului compensatoriu. Înainte de intrarea în vigoare a recursului compensatoriu, Mircia Muntean ar fi urmat să fie propozabil în Comisia de liberări condiționate abia în septembrie 2020.  

Mircia Muntean a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase ani de închisoare într-un dosar în care a fost judecat pentru conducerea unui vehicul în stare de ebrietate. Pedeapsa finală a rezultat din contopirea a două condamnări din două dosare diferite. Fostul edil a primit doi ani de detenţie în dosarul supranumit „Alcoolul la volan”, la care s-au adăugat patru ani de închisoare cu suspendare primiţi pentru abuz în serviciu în „Dosarul Shell”, în 2013, beneficiul suspendării fiindu-i revocat. 

Adauga comentariu