(EXCLUSIV) BREAKING NEWS. Fostul primar al Devei, Mircia Muntean, A FOST ELIBERAT din penitenciar

Fostul primar al Devei, Mircia Muntean, a fost eliberat din Penitenciarul Deva. Acesta beneficiază de o permisie, până în data de 13 mai. Cel mai probabil, în aceste momente, fostul edil se bucură de câteva zile alături de familie.

„Domnul Muntean beneficiază de o permisie, din data de 7 mai, până în data de 13 mai”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Deva, Lucian Feraru.

Potrivit normelor legale în vigoare, persoanelor condamnate care au o bună conduită şi au dovedit stăruinţă în muncă sau în cadrul activităţilor educative, moral-religioase, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, al instruirii şcolare şi al formării profesionale, li se pot acorda următoarele recompense: ridicarea unei sancţiuni disciplinare aplicate anterior, suplimentarea drepturilor la pachete şi/sau vizite, a dreptului la vizita intimă, permisiunea de ieşire din penitenciar pentru o zi, dar nu mai mult de 15 zile pe an, cea de ieşire din penitenciar pe o durată de cel mult 5 zile, dar nu mai mult de 25 de zile pe an, permisiunea de ieşire din penitenciar pe o durată de cel mult zece zile, dar nu mai mult de 30 de zile pe an.

Fostul primar al Devei, Mircia Muntean, a ajuns în închisoare în luna aprilie 2017. În prezent, fostul edil șef se află la Penitenciarul Deva (Bârcea Mare). Muntean muncește la biblioteca închisorii, pentru a beneficia de reducerea pedepsei. El va putea intra în analiza Comisiei de liberări condiționate a penitenciarului abia în anul 2020.

„La momentul acesta, Muntean Mircia muncește la biblioteca deținuților. El face muncă în interesul locului de deținere, oferă deținuților care se prezintă la bibliotecă, în baza fișelor pe care le au, cărți pentru lectură. Muncind la biblioteca penitenciarului, beneficiază de zile câștig din pedeapsă. Undeva în luna septembrie 2020 ar fi propozabil la comisia de liberare condiționată”, a declarat agentul șef principal Lucian Feraru, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Deva, pentru Ziar de Hunedoara, în luna noiembrie 2018.

EXCLUSIV! Viața lui Mircia Muntean după gratii. Când va putea părăsi închisoarea 

Mircia Muntean a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase ani de închisoare într-un dosar în care a fost judecat pentru conducerea unui vehicul în stare de ebrietate. Pedeapsa finală a rezultat din contopirea a două condamnări din două dosare diferite. Fostul edil a primit doi ani de detenţie în dosarul supranumit „Alcoolul la volan”, la care s-au adăugat patru ani de închisoare cu suspendare primiţi pentru abuz în serviciu în „Dosarul Shell”, în 2013, beneficiul suspendării fiindu-i revocat. 

Sursa foto: servuspress.ro

Adauga comentariu